Znamení pekla jménem kyberšikana.

Říká se, že cesty do pekla jsou rovné a pohodlné. Tváří se přátelsky a zdánlivě nám pomáhají v nejhorších chvílích. Lži a svody, zabalené do pravdy.  

Nedávno jsem v rádiu slyšel písničku, která se se mi tak nějak zapsala do paměti. Nejen díky zpěvu, hudbě, ale především díky textu. Textu, který se týká současného společenského problému, který se nazývá kyberšikana. Problém, o němž by se mělo mluvit. A to hodně hlasitě.

Kyberšikana je druh šikany, který využívá elektronické prostředky, jako jsou mobilní telefony, e-maily, pagery, internet, blogy a podobně. Řada jejích projevů může spadat do oblasti kriminálních činů. Její nejobvyklejší projevy představuje zasílání obtěžujících, urážejících či útočných mailů a SMS, vytváření stránek a blogů dehonestujících ostatní, popřípadě může kyberšikana sloužit k posilování klasických forem šikany, nejčastěji prostřednictvím nahrání scény na mobilní telefon a jejího následného rozeslání známým dotyčného, popřípadě prostřednictvím vystavení na internetu. Zejména poslední varianta šikany může být extrémně nebezpečná – pokud se spojí s nějakou velmi ponižující situací, takovéto zveřejnění ponižujících materiálů obrovskému množství lidí (které nejde vzít zpět) mnohonásobně zvyšuje utrpení a trauma oběti, což na ni může mít extrémně neblahý dopad. Čerpáno zde:

Když procházím krásně kvetoucí přírodou, přemýšlím, jak strašně málo stačí k lidskému neštěstí, ale také jak strašně málo stačí k tomu, aby krása kolem nás, dokázala porazit všechny ty démony a strachy

Jen najít tu sílu, otevřít oči a srdce a dívat se.
Dívat se po tom obyčejném a přirozeném,
a především - nežít a nehledat štěstí v síti ..........
Ta zmíněná písnička doprovázená perfektně udělaným klipem, jen dokresluje absolutní zvrhlost a odpornost  virtuální šikany a jejich původců.

Víš, náš svět se zbláznil
po okraj už prázdní jsme
máš chuť to vzdát.
Jak loutky na nitích
spojení přes city svý.
Už dávno
masky šašků profil krášlí,
v divadle dlí herci zvláštní,
lásku nejlíp po síti chcem znát,
slyším tvůj hlas uvnitř ticha,
s iluzí si nahlas tyká
já z tvých dlaní chci svou sílu brát.

Více informací o tomto problému naleznete zde :

Tento blog jsem vytvořil na podporu boje s tímto celospolečenským problémem, který ve svých důsledcích může mít fatalní následky.

Autor: Pavel Vrba | pondělí 22.6.2015 17:51 | karma článku: 11,42 | přečteno: 362x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90