V té naší demokracii, uvítal bych větší represi

Protože represe mi tady prostě chybí. Mnoho lidí slintá nad vítězstvím ve slovenských prezidentských volbách s poukazováním na ty naše, stejně tak jako nad výsledky jiných voleb. Málo kdo však kritizuje stav v naší zemi .

Jen se o tom pokrytecky mlčí.

Život v demokracii vyhovuje všem, včetně skupin lidí, kteří demokracii berou jen jako výhodu, především pro ně. Jakýkoliv zásah do jejich mnohdy samozvaných práv považují za něco neslýchaného. Příkladů je kolem nás spousta, ale já si chci vybrat jeden z problémů, který se týká dneška.

Policejní akce nazvaná „Speed marathon“.

O té akci vím, protože jsem sám před několika týdny vybíral místa, která jsou podle mého názoru z hlediska bezpečnosti a plynulosti silničního provozu nebezpečná. Místa, na kterých se mnohdy pohybují bezohlední řidiči, kteří ohrožují nejen svůj život (to mi je celkem jedno, když to frajer napálí do stromu, je pod vlivem alkoholu či drog, nebo frajeřil a prostě nepřežije), ale svou bezohlednou jízdou ohrožují jiné, kteří to obvykle odnesou.  V tomto okamžiku mi je jasné, že mi do diskuse přistanou klasické reakce typu: stav našich silnic, nedostateční silniční síť, což na jedné straně jako argument chápu. Nicméně to není omluva, protože když jde o život a zdraví, moc mi to nepomůže. Zejména, když si přečtu statistiku příčin dopravních nehod. A nejspíše stav silnice není ospravedlněním pitomce, co se přes vesnici 150 kilometrovou rychlostí řítí, stejně tak, jako pitomce, co vjede na přejezd v době, kdy tam červená světla blikají.

Akce se konala i loni. Hlídky při ní zkontrolovaly kolem 7000 vozidel a odhalily 3300 přestupků. Zhruba 2600 řidičů překročilo rychlost, další měli například nevyhovující technický stav vozidla nebo řídili pod vlivem alkoholu.
čerpáno zde:

Jsem zvědavý na výsledky té akce letošní. Už třeba jen proto, že Policie ČR zveřejnila kontrolovaná místa včas. Protože se po našich silnicích pohybuji, jsem zbaven jakýchkoliv iluzí, že by to letos mělo dopadnout líp.
Jediné co mě na této akci štve, je to, že se to dělá jen občas. Protože jsem přesvědčený o tom, že je mezi námi spousta jedinců, co si pletou demokracii s anarchií. Bohužel, ač rádi pokrytecky slintáme po stavu společnosti v jiných zemích, neuvědomujeme si, že spoustu negativních věcí děláme my sami. Bez ohledu na to, kdo sedí na hradě u nás nebo na Slovensku. Ono třeba právě v tom silničním provozu a našem chování se krásně ukazuje naše výchova a chování.
A tak opět musím jen zopakovat svůj názor, že v tý naší demokracii, uvítal bych mnohem víc represí, k tvrdému trestání nezodpovědnosti a hazardérství, s našimi životy.

Autor: Pavel Vrba | středa 3.4.2019 8:01 | karma článku: 32,24 | přečteno: 1923x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90