Tak se nám ty prasata stále objevují

Nejen v přírodě, ale i ve městě potkáme prase.  Známe to všichni, tu a tam nepořádek kolem domů, poházené odpadky na ulicích, cestách, černé skládky v lesích. Poničené fasády, vyvrácené koše na odpadky, vyvrácené informační tabule.

Že na svých cestách potkáme divoké prase, je spíše věcí náhody. Mít to štěstí a takové prase nafotit je věcí štěstí. Ani mě se to nikdy nepovedlo, jen  když bylo drženo v zajetí.

Daleko větší štěstí máme najít stopu prasete – člověka. Navíc jejich stopy jsou nepřehlédnutelné. Člověk si klade otázku, kde se to v těch prasolidech bere. Je to výchova, sobeckost nebo jen naprostá hloupost?Základním rozdělením prasolidí je prasovandal a dvounohé prase. V některých případech snad možná díky samotnému křížení může dojít k prolnutí vlastností.

Prasovandal
nebyl zachycen, ale jeho stopy ano.

prasovandal poměřující sílu s něčím, co nejspíš nikdy nepotřeboval a tudíž ani neví k čemu to je

prasovandal poměřující sílu s informačními tabulemi, stejně neví k čemu jsou dobré - nejspíš neumí ani číst a ani psát

Dvounohé prase
početně nejspíš zastoupenější, nezachyceno, ale jeho stopy ano

Zanechává stopy všude, kde se ocitne. Samostatným podruhem dvounohých prasat je vyhazování zbytků jídla u panelových domů s naivní představou, že krmí holuby a ostatní ptactvo. Vrásky tak přidělávají pejskařům ( mezi nimi jsou taky dvounohá prasata), neboť jejich čtyřnozí miláčci po těch dobrotách touží, a takový mls mnohdy majitele stojí i nějaké finance za návštěvu veteriny.
Silný jedinec ví, co je lidská práce, kolik úsilí musí být vynaloženo, aby vzniklo něco krásného a nemá potřebu to ničit a zanechávat za sebou stopy.
Místo, kde byly nalezeny stopy dvounohého prasete

A právě na tomto místě se mi podařilo zachytit ty vzácné stopy :

prase opilecké

prase abstinent

prase pamlskové

Slabý a hloupý jedinec rodu prasovandala nebo dvounohého prasete nejspíše své chování neřeší, jeho mozeček je nejspíše vybavený jen základními buňkami k uspokojení těch nejzákladnějších potřeb pro přežití. Ale možná se mýlím, a jsou mezi nimi i vzácní jedinci s buňkami navíc- moralizující a se schopností pohybovat se v oblasti internetových diskuzí.

Kdo ví, jaké metody a postupy by pomohly při převýchově prasat a vandalů. Možná návrat veřejných pranýřů a tělesných trestů. A nebo také udělování tvrdých veřejně prospěšných prací několikanásobně převyšující zničené věci a udělaný nepořádek.

No uznejte sami – nemělo by být veřejné bičování zakotvené v našich zákonech?

 

Autor: Pavel Vrba | středa 16.7.2014 16:09 | karma článku: 28,56 | přečteno: 1481x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90