Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VN

Kolik Vás stojí u České pošty nic?

18 Kč. Jistě je to částka zanedbatelná, banální, nestojí za řeč. Ale ta absurdita!

Po přechodu od jisté nejpoužívanější české banky u které platíte nesmyslné poplatky za udržování účtu k jiné, konkurenční, jsem s určitými administrativními problémy u České pošty zrušil SIPO. Rozhodl jsem se, že veškeré platby zadám jako trvalé příkazy u své nové banky. 

Čekalo mě překvapení, když jsem po zrušení obdržel do schránky složenku platebního dokladu SIPO na částku 5,- Kč za úhradu poště za "platbu prostř. JPÚ". Platbu za nic - za žádný platební úkon zprostředkovaný poštou, za nulové platební položky. Zdálo se mi to natolik pitomé a absurdní, že jsem si to vysvětlil tak, že za to může automat - program, kterému nedošlo, že už není za co platit a načetl mi tudíž alespoň položku za "služby pošty". Šlo o b1b3jch pět korun. Shodou okolností jsem z jiného důvodu musel navštívit poštu,tak jsem si toho bůra připravil s tím, že zaplatím, abych měl pokoj a nemusel platit automatu případné další částky za nesplacení. I paní u přepážky přes její povinnou loyalitu k mateřské firmě se divila. Pětikorunu odmítla, naúčtovala mi korun osmnáct, tedy včetně služby spojené s touto náročnou finanční transakcí.

P. S. Cestou domů jsem vyhlížel jakéhokoli reprezentanta oněch lidí loudícími "drobásky" se kterými jste se jistě všichni již setkali. Dal bych mu i dvacet. I kdyby si za to koupil půlitr piva, byly by to z mého hlediska lépe investované peníze.

No, alespoň mám dobrý pocit, že jsem dotoval skomírajícího polostátního molocha - českou poštu.

0 0
možnosti
Foto

Nechtěla bych být úplně poslední zákazník ČP, který pošle balík za poštovné 10 miliard, neboť museli přepočíst fixní náklady na snižující se objem služeb.

0 0
možnosti
Foto

R^Pavle, slyšel jsem od známé i něco ze zákulisí. Stručně - je málo peněz, a tak se snižují stavy, zbývající zaměstnanci jsou tím pádem neúměrně přetěžování. Holt tenhle podnik zavání zvenku i zevnitř:-)

1 0
možnosti
Foto

Honzíku já u těchto věcí jen lituji ty, kteří jsou schopní, slušní a práci dělaj dobře. Ty to obbvykle vždycky odnesou.

1 0
možnosti
Foto

Pavle, není co dodat, ještě že ji využívám minimálně;-)R^

1 0
možnosti
Foto

Jitko já naštěstí taky minimálně, loni jen 2x

0 0
možnosti
BR

V podstatě je to velmi dobrá zpráva. Tím zvýšením umožní pošta rozvoj nezávislých zasílacích společností (viz např Zásilkovna, která byla levnější už před zdražením), takže zhruba v horizontu jednoho roku se konečně dočkáme toho, že se bude dát zásilka poslat za rozumnou cenu a spolehlivým způsobem, Jen to holt nebude prostřednictvím České pošty.

6 0
možnosti
Foto

je to tak no. Ukázková práce jak sám sebe zlikvidovat.

0 0
možnosti
DK

Ve vedení České pošty si už léta letoucí podávají ruce "špičkoví manažéři".

4 0
možnosti
JK

J23a34n 36K31v85a71p93i77l

1. 2. 2015 20:26

Musím většinou souhlasit. Je to prostě nepochopitelné rozhodnutí pro další existenci české pošty. Někdy mi připadá, že se jedná o cílenou likvidaci organizace, kterou někdy začátkem 19. století založila v R-U Marie Terezie jako veřejně prospěšnou službu. A domnívám se, ře u našich západních sousedů funguje pošta lépe a spolehlivěji. Co si tam prostudovat organizaci i fungování a inspirovat se?

7 0
možnosti
Foto

Honzo a víte že jsem si to říkal několikrát? A to nejen v souvislosti s Českou poštou. My si vždy nutně musíme hledat svoji cestu, ale nerozhlédneme se pořádně jak to funguje jinde. A když už se jukneme, tak nejspíše  blbě.

1 0
možnosti
Foto

Uvidíme, zda franšízy u nás zlepší situaci

http://www.novinky.cz/ekonomika/354064-ceska-posta-chce-vetsinu-pobocek-prevest-behem-par-let-na-fransizy.html

Do té doby to půjde stále stejným směrem, od nikud dolů...

1 0
možnosti
Foto

Olinko nevím, znám pár poštáků, který to berou jako poslání a když slyším jak je vrchnost drtí různými pitomostmi.  Ale systémově jsdou někam do ..... (kodex)

2 0
možnosti
PK

Jistě lze kvalitu služeb České pošty zlepšit. Stejně ale nezabráníte poklesu výkonů. Svět se změnil. Klasických dopisů, pohledů, tištěných novin apod. ubývá a bude ubývat dále. Taková DHL německé pošty je jistě kvalitní, ale stejně tam , a dobře, funguje x dalších společností na tuto činnost.

4 0
možnosti
Foto

Pavle já s Vámi souhlasím, jen jsem chtěl upozornit, že touto cestou se rychleji dostává do pekel, pokud tedy nebude štědře dotována. Jinak máte naprostou pravdu- konkureční firmy servis už na lepší úrovni poskytují. Děkuji Vám za komentář a za návštěvu.

2 0
možnosti
Foto

Poslední roky pošta nedostávala z rozpočtu nic. Ale neskonale nepřijatelnou kvalitou služeb prostě o zákazníky přichází. Samozřejmě, nikdo z těch „študovanejch menežerů“ ve vedení si neuvědomí, že zdražením jen přijdou i o ty poslední klienty. S okamžitou platností bez náhrady zrušit a je klid. (Jak to tam chodí jsem měl do včerejška z první ruky.)

5 0
možnosti
Foto

Petře , myslím si, že dotace dostávili nebo nějaké finance, zrovna myslím ve spojení se zachováním poštovních úřadů, které měli být zrušeny. Ale to není podstatné. Podstatné je jak sám píšete, že přijdou o poslední zákazníky. Naprosto s Vámio souhlasím. Jinak děkuji za komentář a za návštěvuR^

1 0
možnosti
  • Počet článků 811
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 716x
Něco o sobě? Nic zajímavého, snad je dva citáty, které vystihují vše.

 

"Cokoli slyšíme, je názor, nikoli fakt.
Cokoli vidíme, je úhel pohledu,
nikoli pravda “.   Marcus Aurelius
 

"Kdybych se měl snažit číst -
o odpovědích nemluvě -
všechny útoky namířené proti mně,
mohl bych to tady celé zavřít
a nedělat nic jiného.
Dělám to nejlepší, co umím a znám,
a chci to tak dělat až do konce.
Jestliže mi dá konec za pravdu,
nebude na tom, co proti mně říkají, záležet.
Jestli se nakonec ukáže, že jsem se zmýlil
nepomohlo by, ani kdyby deset andělů
přísahalo, že mám pravdu."

                        Abraham Lincoln

Můžete mě zaslat i vzkaz : pavelblog@email.cz
nebo mě naleznete zde : https://twitter.com/PavelVrba3
Osobní stránky : http://pavelvrbaozivote.simplesite.com