Tak co, spoluobčané, dokážete to taky????

Tento podivný název mě napadl po té, co jsem o víkendu zavítal do Ústí nad Orlicí. Ale abych více neprozrazoval, zkusím Vás chviličku napínat.

Předpokládám, že velká většina z Vás jste držitelé řidičského průkazu, aktivními řidiči a majitelé všech možných značek vozidel. A tak každý den, nebo jen občast brázdíte po té naší zemi po dálnicích, silnicích první a dalších tříd.
A teď si hypoteticky představte silnici, která měří pouhých 3600 metrů s převýšením 209 metrů a především s 21 zatáčkami různého tvaru a ostrosti.
Na začátek této trati si nastavte stopky na nulu a až se dostatne do cíle této komunikace zkontrolujte si čas. Aby jste to měli jednoduché, tak Vám kamarádi uzavřou silnici a Vy navíc budete mít 100% jistotu, že na celou silnici se budete pohybovat jen Vy.

Odhadnete svůj čas? Jakou průměrnou rychlostí jste tuto silnici projeli?
Když Vám napíšu, že tuto trať jste schopni projet v čase necelých 2 minut budete mi to věřit?
Budete mi věřit, že rekord rychlosti na této silnici je přes 200 km/hod?

Myslím si, že mi to věřit nebudete, ale je to tak. Ale zároveň uvádím, že Vám rozhodně nedoporučuji toto zkoušet, protože zde jde o život.
Navíc a to nechci podceňovat Váš vozový park, ale s ním to nikdy nedokážete.
Jedině, že by jste.....

Vstoupili do té obrovské rodiny jezdů do vrchu, k tomu pořídili a především na tyto podmínky upravili své auta na závodní speciály. No a pak už, stačí dle sportovního kalendáře zajet do Ústí nad Orlicí.
 

Orlická jednadvacítka vstala jako fénix z popela….

O tomto víkendu se po 4 leté odmlce vrátili jezdci na tradiční trať závodů do vrchu v Ústí nad Orlicí. Záštitu nad 57. ročníkem ústecko- orlické jednadvacítky převzal hejtman Pardubického kraje JUDr. Martin Netolický a starosta města Ústí nad Orlicí pan Petr Hájek.

Od posledního závodu v roce 2012 jezdci i divácky oblíbená a tradiční vrchařská trať Ústí nad Orlicí - Adrlův chlum doznala řadu zásadních změn, které zvyšují nejen kvalitu dané tratě díky obnovenému povrchu vozovky, ale byla i provedena výměna svodidel a na některých úsecích i jejich zdvojení k zajištění větší bezpečnosti jezdců včetně prodloužení svodidel zatáčky 17,18 a 20 na náklady pořadatele AUTO KLUBU Ústí nad Orlicí.

A já Vám v tomto díle a v dalším ukážu několik typů závodních speciálů, které tam o tomto víkendu jezdili.
Řekněme tedy, že ten dnešní díl by se mohl jmenovat : Auta jezdí vrchy
 

Orlická jednadvacítka

Autor: Pavel Vrba | pondělí 30.5.2016 16:38 | karma článku: 18,69 | přečteno: 928x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90