Tak co lidi, jak prožíváte svátky?

U nás to probíhá normálně. A normálně myslím i dobu před samotnými svátky. Takové to nákupní šílenství mě osobně přímo odpuzuje.Člověk má stresů v rámci celého roku dost na to, aby tomu otevíral dveře i o vánočních svátcích.

Doma ani neprožíváme honbu za dárky. Proč taky. Člověk si koupí potřebné věci během roku a není třeba utrácet víc. Všichni řeší drahotu v obchodech, včetně seniorů, ale nespatřil jsem prázdnotu obchodů. Takže jsou vlastně lidi spokojení a remcání na všechny a na všechno, je jen taková národní identita.

Vánoční svátky

atmosféra drobných perliček krásných obrazů, které lze spatřit jen jednou v roce.......

Říká se, že čím je člověk starší, tím víc pro něj nejsou hmotné dárky důležité. No, pokud to budu brát podle sebe, může to být i tím, že třeba člověk zlobil. No neříká se to tak náhodou můj čtenáři?

Pokud by tato verze byla pravdivá, tak musím k vlastnímu neprospěchu konstatovat, že kdo byl opravdu v naší rodině hodný, byla naše malá fenka Lásenka. Soudě podle dárků, která pod stromečkem nalezla. Všechny ty neplechy, loužičky, rozkousané věci, jsem nejspíše činil já.

Letošní svátky vánoční pomalu končí. Hospodyňky si nejspíše říkají, jak se nahonily při přípravě dobrot, že to nikdo nejí a že vše tak uteklo. Některé možná i dodávají, že si svátky ani neužily.

Mnozí lidé budou už přehrádkovaní a zvuky koled se od nás postupně vzdalují. Někdo si třeba i posteskne, jak vše uteklo a krásná doba je pryč.

Nemyslím si, že to tak je. Tyto svátky nezachrání to, co se přes celý rok rozbíjí. Rozhádané rodiny mnohdy kvůli maličkostem nebo zlu, které vstoupilo do člověka. Hektická a překotná doba, plná falešných pozlátek. Neumíme se zastavit, podívat se kolem sebe. Beru to i podle sebe. Není čas sednout a napsat něco pěkného, je málo času pořídit fotografii něčeho pozitivního. Jsme lidé utápějící se v ponuré atmosféře globálního světa, plného šíření tragédií, které se i dějí. Někdy pro tmu kolem nás nevidíme světlo.

Možná právě teď je čas vyslyšet poselství Vánoc

Koledy už doznívají, nebo umlkly úplně.  Mnozí řeknou, vždyť patří ke Štědrému dni. Já ti však můj čtenáři, jednu pošlu. I když není v pravém slova smyslu koledou. Je něčím mnohem víc. A do roku 2024 ti přeji nejen zdraví, štěstí, lásku a spokojenost, ale také požehnání.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Vrba | úterý 26.12.2023 10:59 | karma článku: 16,62 | přečteno: 401x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90