Prohlubování řidičských zkušeností aneb...

prohlubování řidičských dovedností není nikdy dost. Na pozemních komunikacích se nepohybujeme sami, ale i ostatní účastníci silničního provozu.

Pravda, pohybují se nám na komunikacích i hlupáci, kteří ohrožují nejen sami sebe, ale také ostatní. Až přespříliš často slýcháme ve sdělovacích prostředcích o tragických dopravních nehodách, při kterých umírají lidé. Bohužel i ti nevinní. Mnoho gaunerů a namachrovaných pitomců je schopno sednout za volant vozidla pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.  Mnozí opojeni arogancí, agresivitou, frajerstvím a nízkou inteligencí, kterou si většinou zlepšují prostřednictvím výkonů motorů. Nízké právní vědomí a falešný pocit svobody, vyvolaný neznalostí principů demokracie. Naše demokracie, která poskytuje svobodu, ale stále postrádá tvrdé sankce za nedodržování pravidel. Bylo by to možná nepodstatné, kdyby statistika dopravních nehod za rok 2014 přespříliš nestrašila počtem mrtvých a těžce zraněných.
Když sleduji chování lidí na silncích, často si říkám : blbec si koupil silný auto, zapoměl si k němu koupit mozek.
Ale co s tím můžeme dělat my?
Přát si štěstí, dávat pozor, ale také prohlubovat své řidičské schopnosti.
A tak jsem dnešní sobotní den strávil na autodromu ÚAMK v Pardubicích, kde si dali sraz řidiči všech možných značek vozidel a využili tak již druhý termín čtyřdílné série " Zimních jízd zručnosti 2015 ".
Akce to byla pěkná, řada nástrah prověřovala schopnosti řidičů a řidiček v ovládání vozidla. Vše navíc doplněné soutěží o dosažení nejlepšího času a s co nejmenším počtem trestných bodů.
Jediné, co zklamalo bylo počasí. Po sněhu ani památky, což je poměrně škoda.
Nicméně, před pořadateli a účastníky jsou ještě dva termíny a tak je zde ještě šance, užít si skutečných zimních jízd zručnosti.
I když bez sněhu, přesto přináším malou fotoreportáž z jízdy mezi kužely.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Vrba | sobota 24.1.2015 20:20 | karma článku: 11,21 | přečteno: 659x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90