Ohlédnutí za rally show Hradec Králové 2014

Uplynulý víkend byl pro fanoušky motoristického sportu opravdu bohatý. Po sobotním klání na rally Orlické hory probíhalo o víkendu na královéhradeckém CzechRingu tradiční rally show 2014. Divákům organizátoři nabídli bohatý program složený z jízd rallyových vozů, Autosalonu Show, driftů,kaskadérských vystoupení, exhibicí vznášedel, závodů formulí, offroadu, truck-trialu a mužskou částí diváků velmi oblíbené disciplíny soutěže volby MISS Autosport. Svůj prostor zde měli i prodejci jednotlivých značek, kteří i divákům nabídli svezení ve vystavených automobilech. Přestože víkend provázelo chvílemi nesnesitelné vedro, sešlo se poměrně hodně diváků, kteří vyměnili osvěžení u vodních ploch a bazénů sledování celé škály nabytého programu.

Rally show v Hradci Králové má za sebou několikaletou tradici. Do roku 2010 se rally show konalo na všesportovním stadionu „ Pod lízátky“ v Malšovicích.  Po dokončení nového okruhu na letišti v Hradci Králové s kapacitou až 30 tisíc diváků umožňuje pořádání různých motoristických akcí od závodů na trati, kterou lze využít v celkové délce až5 km. Velmi oblíbeným místem je most, který je konstruován tak, že umožňuje i skoky s vozidly. Právě tento most je velmi divácky oblíbený a fotografy vyhledávaný. I on patřil k atraktivní podívané na  Rally show 2014.

Nedělní program věnovaný zejména jízdám rallyových vozů a jejich soupeření ve stylu „show“ bylo pro diváky velkou podívanou. N a závodní dráhu ve stanovených skupinkách se vedle sebe hrdě postavili vedle značek vozů jako Mitsubishi Lancer Evo IX,  Lancia Delta Intergalle, Honda Civic Type-R, Toyota Celica GTI,  Škoda Fabia R2 se hrdě postavily mě blízké závodní vozy Š 130 LR s jezdcem Emilem Trinerem a se svou tradiční Škodou 130 LR jezdec Poháru ČR v rally Petr Šimurda. Dalším jezdcem Poháru ČR v rally byl Jirka Hladík se svým vozem   Suzuki Swift Gti.

Své místo na Rally show 2014 našla i řada bývalých závodníků, kteří věnovali motoristickému sportu celý svůj život. Jsem přesvědčený o tom, že by se těmto jezdcům, kteří se mnohdy zasloužili o motoristický sport měla věnovat pozornost.

Moderátoři Rally show 2014 průběžně informovali diváky probíhajícím programu a zároveň pro diváky připravili řadu zajímavých rozhovorů s jezdci. Jedním z moderátorů byl Pavel Jelínek - šéfredaktor MOTORMIXU www.motormix.cz, který i mě vyzpovídal k dění a plánovaným akcím v Poháru ČR v rally.

Každá akce kolem motoristického sportu vždy vyžaduje i spolupráci s fanoušky a diváky s ohledem na bezpečnost. V průběhu celé akce nedošlo k porušení bezpečnostních pravidel, porušení divácky zakázaných zón. Celkově lze říci, že daná akce se vydařila a že si zaslouží v dalších letech její pokračování. Oficiální stránky pořadatele naleznete zde : www.czechring.cz    

Dále zveřejněno na :
http://www.griptv.cz/2014/06/foto-ohlednuti-za-rally-show-hradec-kralove-2014/

  Jako speciální bonus společná fotografie jezdců, kteří zasvětili svůj život motoristickému sportu a věk jim již nedovoluje usednout za volant závodních vozů a s jezdci, jejichž jména slýcháme na domácích podnicích.

Více fotografií z daného podniku naleznete zde :
http://hvracingteam.rajce.idnes.cz/Ohlednuti_za_rally_show_Hradec_Kralove_2014

Autor: Pavel Vrba | pondělí 9.6.2014 16:05 | karma článku: 11,98 | přečteno: 866x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90