Když si jezdci váží svých fanoušků….

Aneb malé vyznání jednoho milovníka motoristického sportu. V depu závodních vozů rozdáváme podpisy a podpisové karty, při závodech máváme  na všechny přihlížející. Nakonec i já sám to znám, byť v omezené míře a hlavně z rally.  

Při dnešní návštěvě akce „ Dirt Drift and Tuning Session “ na královéhradeckém Czechringu, jsem však zažil něco, co mě donutilo k zamyšlení.
Třeba nad tím, že si nejen jako jezdci, ale i jako lidé mnohdy neuvědomujeme, že mezi našimi fanoušky jsou lidi, kteří jsou ve svém životě mnohem většími závodníky než my na rychlostních zkouškách, okruzích….
Nejsou tak vidět a i ze závodních speciálů je lehce přehlídneme. Přitom to jsou srdcaři, milovníci burácení motorů, vůně benzínu a zrovna dnes i milovníci dýmu a pálených pneumatik.
Lidé s hendikepem…….
Drifteři, zdánlivě tvrdí chlapy, milující silná auta…..
Přesto, jako každý rok nikdy nezapomenou věnovat svou pozornost, věnovat svůj vymezený čas závodů právě divákům a fanouškům, kteří jsou nějakým způsobem postižení. Vůbec ne pro lítost a litování, ale proto, že patří do té jejich velké rodiny, jsou součástí jejich programu a jejich fandění si váží.
Nebylo tomu jinak ani dnes. Před divácky obsazeným prostranstvím a po rozhovoru s moderátorkou této akce přivítal své fanoušky osobně Jan Baláž.
Mohl bych zde popisovat tleskání ostatních diváků, slovy popisovat jak jsem vnímal tu obrovskou radost hlavních účinkujících diváků a psát třeba i o tom, že to byl tak silný zážitek, při kterém se mi v očích objevily slzy a nemohl jsem ani mluvit.
Ale myslím si, že zachycená atmosféra onoho vystoupení hovoří za vše.
A Honza Baláž byl opravdu dobrej a před jeho lidstvím smekám.
A zároveň se touto cestou připojuji k vyjádření poděkování těmto fanouškům.

Diváků si vážíme

A přitom všem zmíním ještě jednu krásnou výzvu, která mě plakáty provázela celým prostorem. Jedná se o humanitární výzvu v rámci BMW RUN 2016, jako pomoc dětem.

 

Autor: Pavel Vrba | sobota 21.5.2016 21:00 | karma článku: 15,97 | přečteno: 1022x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90