„ Dirt Drift and Tuning Session “

Od pátku probíhající akce pod tajemným názvem „ Dirt Drift and Tuning Session “.  Akce probíhající pod taktovkou hlavních pořadatelů, kterými je Jan Baláž a Jaroslav Kašpárek.

Akce probíhající pod taktovkou hlavních pořadatelů, kterými je Jan Baláž a Jaroslav Kašpárek, kteří jako okruháři a drifteři naplánovali společně se školícím střediskem S – Drive bohatý program zaměřený nejen na drift, tuning a bezpečnost silničního provozu, ale zorganizovali i „ pekelnou zábavu“ pro fanoušky a návštěvníky.

Hned po příchodu do areálu Czechringu na mě okamžitě padla atmosféra skvělé akce a i s určitým politováním, že se všeho z časových důvodů nemohu účastnit.
Již od pátku probíhají jak tréningy a závody drifterů kategorie PRO Street a začínajících drifterů, drift exhibice, ale rovněž novinka letošního ročníku, spočívající v zapojení aktivních diváků s jejich vlastním vozidlem do tréningu do soutěže ve sprint slalomu s měřením času. Návštěvníci využívali Drift Taxi a měli tak možnost svést se v těchto silných strojích. Již od sobotního rána se zahájilo plnění tuningových soutěží. Divácky velmi zajímavým bylo i vystoupení Letecká Show včetně bitvy z 1 světové války i s pyro efekty.
V průběhu návštěvy areálu jsem navštívil i prostor nově budovaného zkušebního polygonu s výkladem technických podrobností a možností zkušební dráhy, včetně prezentace nabízených služeb akreditované společnosti S Drive, věnující se výuce bezpečné jízdy.
A jak i pořadatelé slibovali, všichni si mohou zasoutěžit v rozmanitých soutěžích zaměřených na  tuning, nebo změřit si svou fyzickou kondici či šikovnost třeba při hodu pístu do dálky, koulení pneumatiky či výměně kola na čas.

A když jsem opouštěl areál, nechtěl jsem ani myslet na to, jak to ještě navečer a v noci zaduní rozmanitou hudbou, nebo nočním driftováním zakončeným velkým ohňostrojem. Třeba vystoupení Marka Ztraceného, umění DJs včetně Chrise Sadlera a Rodriga Ardilha  nebo koncertu skupin Metallica Revival, Dead Team, Byzo a hlavní hvězdy večera -  Sodoma Gomora (Řezník & DeSade).

 

Drifty

 

A zcela samostatně sem dávám fotografii, která je předzvěstí jednoho mého osobního zamyšlení.

To zamyšlení naleznete  zde :

 

A kdo se rád podívá na další fotografie, tak kompletní fotogalerii nalezne zde :

Autor: Pavel Vrba | neděle 22.5.2016 7:32 | karma článku: 18,67 | přečteno: 277x
  • Další články autora

Pavel Vrba

Moji milí bakaláři,

12.2.2024 v 19:00 | Karma: 17,03

Pavel Vrba

Zima není vůbec nudná, naopak

25.1.2024 v 14:00 | Karma: 14,30

Pavel Vrba

No co no, tak se omluví

22.1.2024 v 8:00 | Karma: 35,65

Pavel Vrba

Podivnosti myšlenek letošní zimy

19.1.2024 v 19:49 | Karma: 15,90