Svobodný pán z Lán a "záchvěvy kultivovanosti"

Ach, jo!  Zloděj volá: "Chyťte zlodějě!" Sám by střílel novináře, protože "mutují" a teď se diví. Moralizování by měl přenechat morálním autoritám.  

Nějaký pan Lang, kterého nikdo moc nezná, ale je to prý radní někde v Jesenici a je z ODS, se měl mimo jiné vyjádřit, že „Zeman je druhý Hitler a je potřeba ho podřezat jako svini

Tento výrok vzbudil oprávněně negativní emoce. Takto by se nemělo mluvit o nikom, natož o prezidentovi. Pan Lang se omluvil, ODS se distancovala, pan Lang "odněkud odstoupil" a vyšetřuje ho policie. Pokud vím, nikdo se pana Langa nijak významě nezastal a všichni jeho "idiotismus" veřejně odsoudili. Až potud OK.

Dnes jsme se ale dozvěděli, že pan Zeman měl říci v diskusním kroužku svého "korunního prince" (zatím sice nekandiduje, ale prej bude, zatím si "jen" hraje s televizí) asi toto: „Já jsem si až dosud o ODS myslel, že jsou tam alespoň nějaké záchvěvy kultivovanosti. Ale potom, co se rozhodli pana Langa ponechat ve své straně, už si to nemyslím.“ 

Já tedy nevím, jestli má ODS záchvěvy kultivovanosti a nevím, jestli souvisí její kultivovanost s vyloučením toho hlupáka. Ale zato už dávno vím, že ten pán na hradě záchvěvy kultivovanosti netrpí. Sám chce nechat postřílet novináře a je samá KU**A. První co mě napadlo je několik přísloví:

 Zloděj volá: "Chyťte zlodějě!"

Jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá.

Nečiň jinému, co nechceš, aby ostatní činili tobě.

Nejprve si zameť před vlastním prahem.

 Kdo seje vítr, sklidí bouři.

Si tacuisses, philosophus mansisses.

A to prosím neberte jako omluvu namyšleného pana Dlouhýho von Jesenitz.

 Ale kur*a Miloši,, kun*a se neříká!

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Vávra | pátek 24.5.2019 14:31 | karma článku: 24,52 | přečteno: 703x
  • Další články autora

Pavel Vávra

Kroužkování??

12.10.2021 v 13:28 | Karma: 15,25

Pavel Vávra

Co je víc, slovo nebo rána pěstí?

25.3.2021 v 11:23 | Karma: 27,50

Pavel Vávra

Prymula performer.

15.10.2020 v 13:42 | Karma: 14,71