Diskriminujme ženy s dětmi!

Toliko zvolání naší vlády jinými slovy. Oni tedy myslí !pozitivně dikriminovat!, ale to mi přijde fuk.

Naše vláda se nechala slyšet, že by ženy měly odcházet do důchodu dříve, a to konkrétně podle zásluh. Tedy podle toho, kolik odrodí dětí.

Abyste mi nerozuměli špatně, já si ohromě vážím žen co rodí děti. Vážím si své maminky, že mě porodila a vážím si i své manželky, že mi "dala" dvě krásné dcery., a vážím si všech jiných maminek, které porodily Vás. A nikdy jsem si nemyslel, že "mateřská dovolená" je dovolenou. Chápu, že se jedná o práci na plný úvazek.

Proto také ženyrodící a starající se o malé děti mají mou úctu a obdiv.

Rození dětí, péče o dítě a vztah k důchodu je však něco jiného. Čas stávený rozením (včetně času před porodem) a výchovou malých dětí je v naší společnosti, zcela oprávněně, započítáván do výpočtu důchodu jako čas "odpracovaný". Cokoliv ostatního by byla ostudná nespravedlnost. Jedná se přece také o práci, i když nenese finanční profit. A absence příjmu je společností v tomto období kompenzována, sice mizerně, ale je.

Zvýhodňování jakékoliv práce nad tou jinou je ale ostudné zrovna tak. Tímto pokusem o předčasné důchodování se přehoupáváme přes rozumnou mez emancipace. Uznat starost o děti jako plnohodnotnou práci je jedna věc, a říci ale že je to víc než zachraňovat životy (lékař), stavět domy (zedník nebo architekt) nebo třeba pěstovat obilí (sedlák, zemědělec) je za hranou.

Vláda chce ženy pozitivně diskriminovat. To ale vždy znamená, že zbytek populace dikriminuje negativně. A já nechci být diskriminován, negativně, ale ani pozitivně.

Zvoní mi v uchu námitka, že žena dojde porodem k jisté "fyzické újmě", rozuměj "vyššímu opotřebení organismu", které pak "ospravedlňuje předčasné právo na odpočinek". Proč by pak ale ženy dosahovaly v průměru tak výrazně vyššího věku?

 

 

Autor: Pavel Vávra | pátek 8.6.2018 12:49 | karma článku: 20,13 | přečteno: 997x
  • Další články autora

Pavel Vávra

Kroužkování??

12.10.2021 v 13:28 | Karma: 15,25

Pavel Vávra

Co je víc, slovo nebo rána pěstí?

25.3.2021 v 11:23 | Karma: 27,50

Pavel Vávra

Prymula performer.

15.10.2020 v 13:42 | Karma: 14,71