Chovanec je sebereflexe?

Sociální demokracie prohrála volby. V posledních 4 letech kdy prej vládli. Měli premiéra a hafo ministerstev, prej, ale přesto se o jejich vládě mluví jako o té, co vní byl Babiš. Můžou si za to sami.

Sociální demokracie prohrála volby. Vystupovala totiž tak, že si jich nikdo nevšiml. Mluvím o posledních 4 letech kdy prý vládli. měli premiéra a hafo ministerstev, prej, ale přesto se o jejich vládě mluví jako o té, co vní byl Babiš.

A můžou si za to sami.Nebyli vidět. Nebyli slyšet. Teda dokud jim někdo neporadil, aby se začli proti němu profilovat. A to bylo slyšet, ale jen jako čistá negace.

Proč?

1. Možná je Babiš pracovitější. Udělal víc než oni. Možná šel do vlády s tím, že něco udělá, zatímco oni měli vládu za dosažený cíl. (takhle by to řekl Babiš).

2. Možná je Babiš zručnější v PR, umí věci lépe prodat. Možná je zručný manipulátor. (takhle by to řekla ČSSD)

Čemu věří volič se ukázalo. Taktika plivání se nevyplatila, i přes spoustu poradců. Poradci jsou na nic. Celou štvanici rozpoutal Chovanec, první si začal na Babiše vyskakovat. Pak se přidal Sobotka, když mu dal na vládě Babiš konečně záminku se změnou EET po termínu. Možná by pánové měli chodit na kurzy herectví, protože bylo znát už od začátku, že jim to nejde od srdce.

Pak se paní Sobotková rozhodla, že už toho bylo dost. Slávku, buď s tim sekneš, nebo s tebou seknu. A bylo vymalováno. Přepřahání před volbami, navíc ale nedůsledně. Místo lídra triumvirát. Prozíravým bylo hned jasné, jak to dopadne. Ten co se jeví jako nejméně skrupulózní povede stranu a nebude vidět. Nemastného neslaného harcovníka srdcaře dáme na kampaň a Slávku, ty to prosím dopremiéruj. No tak jo.

Od té doby Chovance nikdo moc neviděl, moc o něm neslyšel, a to až do volebního debaklu kde rozkročený u řečnického pultu, toho zhrzeného u levého lokte a toho pejska vzadu za loktem pravým, vynáší sebekritické soudy. Zatímco Slávek dokralovával a Zaorálek do toho dal všechno, Chovanec si upevňoval vnistrostranické mocenské struktury a možná chystal převzetí moci. Možná si ten propad i tak trochu přál.

Jenže se přepočítal. Ten volební pr..r byl až moc velký. Možná skončí i on. I když se snaží.

Takže co bude dál?

Možná místo útoků měla přijít práce a převzetí zodpovědnosti. Pokud celé vedení odejde, mohla by mít ČSSD ještě šanci. Ukázat, že umí pracovat. Jít třeba do vlády a makat. Napravit co podělali.

Pokud ale z celého triumvirátu nakonec zůstane ten nejvyčůranější a bude dále upevňovat pozice v opozici, dávám jim napříště tak nejvejš 2%.

A jesli důvodem pro nejití do vlády a prosazování programu je jen strach z dalšího propadu a zastínění , měli by si uvědomit, že můžou pracovat i víc než on.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Vávra | čtvrtek 26.10.2017 12:32 | karma článku: 31,95 | přečteno: 1398x
  • Další články autora

Pavel Vávra

Kroužkování??

12.10.2021 v 13:28 | Karma: 15,25

Pavel Vávra

Co je víc, slovo nebo rána pěstí?

25.3.2021 v 11:23 | Karma: 27,50

Pavel Vávra

Prymula performer.

15.10.2020 v 13:42 | Karma: 14,71