Velkohubý "zachránce" českých hutí

Prezident Miloš Zeman při své euforické jízdě za svými věrnými na Ostravsku srší velmi podivnými nápady. S jemu vlastní arogancí vyzývá management Třineckých železáren ke koupi Arceloru Mittal Ostrava.

V této souvislosti je dobré připomenout, že stejný Miloš Zeman byl v době uvažované restrukturalizace českých hutích na přelomu tisíciletí premiérem  vlády ČR. Miloš Zeman tedy nese přinejmenším spoluodpovědnost za tehdejší zpackanou restrukturalizaci. V té době Třinecké železárny velmi usilovaly o vznik tzv. Českého ocelářského podniku (ČOP) - zdroj tady. Bohužel vláda pod vedením dnešního prezidenta návrh vzniku ČOP odmítla. Ne úplně sladké plody tohoto rozhodnutí vlády v čele s Milošem Zemanem sklízíme dnes. 

Není divu, že management a vlastníci Třineckých železáren v odezvě na výzvu prezidenta diplomaticky mlčí. Shodou okolností v těchto dnech vyplouvá na povrch další prezidentův "majstrštych" v jeho otvírání dveří k byznysu, tentokrát "čínským přátelům" v režii jeho oblíbence Jaroslava Tvrdíka - zdroj tady.

Prezident Miloš Zeman svým dosavadním konáním nebezpečně rozděluje společnost. Navíc se montuje do věcí, kterým vůbec nerozumí. Bohužel mnoho lidí v naší zemi mu za tyto těžce napravitelné škody ještě nekriticky vyjadřuje svůj obdiv.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Szturc | pátek 18.5.2018 6:34 | karma článku: 28,81 | přečteno: 1017x