Kadeřník na tiskové konferenci hejtmanky...

Tragikomický závěr má kauza zneužívání služebního vozu hejtmanky středočeského kraje Jaroslavy Jermanové Pokorné jejím manželem. Ten zneužíval služební luxusní limuzínu kraje k pravidelné dopravě do svého kadeřnického salónu.

Už jenom fakt, že tiskovku svolala hejtmanka, aby na ni nevyřkla jediné slovo, je neuvěřitelná drzost. Zaznělo pouze rádoby vtipné prohlášení kadeřníka o tom, že se vlastně nic nestalo. Žádné povolené dotazy z pléna a bleskový odchod "mocných".

Totální výsměch voličům byl podtržen včerejším vystoupením hejtmanky v pořadu Dvacet minut Radiožurnálu, ve kterém hejtmanka sdělila národu, jak je na svého manžela hrdá, že se zachoval jako skutečný chlap. Samozřejmě přidala známou mantru o tom, že se vlastně jedná o pseudokampaň. 

Je zřejmé, že někteří jedinci začínají mít pocit, že si mohou dovolit úplně všechno. Takto papalášské manýry jsou toho jasným důkazem. To je ale svým způsobem pochopitelné. Jedinec zpitý mocí dokáže pořádně vyvádět.

Méně pochopitelné je ale chování všech zarputilých příznivců tohoto hnutí. Musí přece vidět tu neuvěřitelně trapnou ubohost svých nejvyšších představitelů. Že ji nevidí ti, kterým jde primárně o koryto v parlamentu, na kraji, v obci, v dozorčích radách atd., je sice odpudivé, ale svým způsobem ještě srozumitelné. Mnohem nepochopitelnější je podpora běžných lidí, kterým nevadí, že z jejich daní pořízenou limuzínu bohorovně zneužívá manžel hejtmanky k dopravě do svého kadeřnického salónu. A ještě se jim vysmívá na tiskové konferenci...

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Szturc | pátek 17.8.2018 7:52 | karma článku: 46,59 | přečteno: 8245x