Držme palce Kajnarovi!!!

V těchto dnech zažívá ČSSD zcela nevídaný útok řady jeho členů na údajné podivnosti při sestavování kandidátních listin. Bezkonkurečně nejzajímavější předvolební strategii jenom pár týdnů před volbami nabízí ostravský primátor Kajnar, když spolu s dalšími dvěma straníky podali žalobu na krajskou kandidátku kvůli tomu, že v domovské Ostravě nebyli  nominováni (zdroj tady). Nikdy jsem nešetřil kritikou často velmi podivných aktivit tohoto pána. Nicméně v této chvíli možná existuje reálná šance a důvod k tomu, abych pana primátora pochválil za jeho záslužný krok v samotném závěru jeho politické kariéry.

Do jisté míry lze chápat jeho naštvanost na svoje spolustraníky, kteří neváhali hodit svého primátora přes palubu. Zejména pokud v tomto tragikomickém kousku hraje jednu z hlavních rolí jistý Adam Rykala - povoláním poslanec, předtím "ekonom", který ve svém životopise hrdě hlásí tříletou praxi operátora zákaznického centra (zdroj tady). Tento drobný nedostatek kompenzuje o to větší ambicí udržet si poslanecký mandát. Svoje schopnosti a metody politické práce zcela nepokrytě ukázal v posledních volbách - (podrobnosti viz tady). Je skutečně neuvěřitelné, když i přes prokázané machinace podobní jedinci dnes zastávají nejvýznamnější pozice v krajské ČSSD. Svědčí to pouze o totálním selhání obranných mechanismů (nejenom u této) strany, kdy se k moci derou a dostávají podobní kádři. Uvalení tvrdého embarga na podávání informací z praní velmi špinavého prádla uvnitř ČSSD je nejenom směšné, ale potvrzuje rozklad uvnitř strany v podobě nezřízené touhy po korytech.

Co tedy s tím? Dovolím si citovat slova prof.Zeleného z jeho nedávného článku: "Strany již nemohou nabídnout nic jiného než další (stále stejně prázdná) prohlášení, neschopnost, sliby, slogany, billboardy, retušované portréty, klišé a zcela nepotřebné ideologie dávno nefunkčních idejí. Změna je, bude a má být plně v rukou občanů, jejich hnutí a jejich kandidátů. Nestačí „jen volit“, tj. vybrat z toho, co jim je úpadkovými a progresivně irelevantními stranami opakovaně předkládáno. Bez trpělivosti, učení se a usilovného hledání autenticky nezávislých osobností se k demokracii nelze dopracovat." - (zdroj - stojí za přečtení)

Myslím, že k tomu není co dodat. V tomto smyslu lze vnímat na první pohled nepochopitelný úlet primátora Kajnara za potvrzení skutečnosti, že současné strany jsou v koncích a nemají lidem co nabídnout. Jde jim pouze a jenom o moc a prachy. V případě primátora Kajnara se nedá vyloučit ani strach ze ztráty vlivu a potažmo hrozby potenciálního zájmu ze strany orgánů činných v trestním řízení. Myslím, že námětů na toto téma by se v činnosti magistrátu  města našlo za poslední období požehnaně.

V každém případě podobné úlety významnou měrou přispívají k odkrytí skutečných pohnutek těchto tzv. politiků. Přejme si tedy, aby primátorovi Kajnarovi vydrželo odhodlání důkladně poodkrýt augiášův chlév v jeho rodné straně. Nominace na kandidátní listině z toho asi nebude, ale moji pochvalu si jistě zaslouží.  

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Szturc | pátek 30.8.2013 19:07 | karma článku: 16,72 | přečteno: 1065x