Dvě sestry

Skutečný příběh toho, jak melou Boží mlýny. Nechť je příběh pro Vás inspirací, výstrahou a ponaučením.    

Kdysi žily vedle sebe dvě sestry. Prvorozená Janička byla chytrá a šikovná. Pomáhala rodičům, měla skvělé kamarády. Za pět let po narození Jany se rodičům narodila i druhá dcera, Hana. Hana se snažila být jako Jana, aby se zavděčila rodičům. Ale vždy měla pocit, že žije ve stínu své starší sestry. Hledala, jak by se víc zavděčila svým rodičům, ale nešlo to. Vždy před ní stálá její starší sestru Janu.

Když bylo Haně 20 let. Odstěhovala se od rodičů a založila si svou vlastní rodinu. Protože se cítila odstrčena a že jí rodiče dopřávali méně, našla si a provdala se za velmi bohatého muže. Měla v podstatě vše, na co si jen vzpomene, Žila v přepychu. Měla 2 zdravé děti.

Hana si také našla manžela. Když to srovnáme s manželem Hany, byl to zcela obyčejný muž, který ale Janu hodně miloval. Janě se bohužel díky komplikovanému porodu narodil postižený chlapec. Jelikož potřeboval značnou zdravotní péči., Jana se o něj starala. Rodina vlivem neblahých událostí se ocitla v chudobě.

Za dlouhých 15 let jejich tři děti dorostly. Dcera Hany Jasmína byla také jako její matka Hana závistivá a nepřející. Syn Charles byl jiný, než Jasmínaerá . Charles velmi pracoval astaral se o rodinu, když jejich otec Edgar byl na služebních cestách.

Janě se narodil tělesně postižený syn Matthew. Ač byl velice postižený a měl ochrnuté částečně vých 20ti celé tělo, velmi studoval, byl chytrý. Ve svých 21ti letech od narození se zázračně uzdravil. Najednou mohl chodit . Staral se o chudé a nemocné v místním chudobinci. Haně a Jasmíně Matthewův úspěch ležel velmi v žaludku. Tak na Matthewa seslaly kletbu. Přály si, ať je neúspěšný jako ony.

Po smrti matky obou dcer našla Hana svému otci novou společnici, vdovu, která se velmi ráda obléká do velmi krásných věcí.

Vdova, tatínek dcer a rodina Jana bydlela společně na jednom statku za městem. Vdova hlavně Metthewa nemohla vystát. Paní žila v zatracení vlastní rodiny. Metthew byl i přes svůj zdravotní stav velmi veselý. Vdova mladého muže za svoji veselost začala nenávidět.

Hana když viděla, že soužití společně s novou otcovou vdovou nikomu moc nevadí, proklela i muže Jany, ať se mu zdravotně nedaří. Muž Jany opravdu oslepl. Muž se za pár let naučil se slepotou žít.

 

Za dalších 5 let Charles začal pomáhat lidem výkladem karet a maloval lidem obrázky a také psal různé povídky. Byl úspěšný a lidé ho velice vyhledávali. Ze své práce mněl hodně moc peněz, Hanakem, Edgar si najal velmi a Jasmína na tom byly dost býdně. Edgar si našel mladší ženu a vykopnul Hanu a Jasmínu ze společného bytu na předměstí. Když se po rozvodu vyrovnávali s majetkem, Edgar si najal velmi výborné právníky a všechen majetek co měl s Hanou za manželství soudně převedl na sebe. Charles si našel svůj vlastní malý dům a odstěhoval se od své matky a sestry.

A Hana a Jasmína? Hana a Jasmína skončily v místním chudobince, ve kterém jednu dobu pracoval Matthew. Byly rády, že mají svou postel, svůj krajíc chleba a možnost, kde se umýt. Jednoho dne přišly obě dvě za Mathewem a prosily ho o peníze na lepší život, aŤ si můžou koupit svůj vlastní dům, že je už nebaví žít velmi nuzným způsobem života. Ale Metthew na jejich přání nikdy neslyšel. Hana a Jasmína po zbytek svého života žila velmi odporným způsobem v chudobinci. Ve špíně, v prachu s krysami.... A vdova ta umřela sama a zatracená svou vlastní rodinou....

Sumečekfoto pixabay

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Slouka | úterý 1.2.2022 13:50 | karma článku: 11,75 | přečteno: 1048x
  • Další články autora

Pavel Slouka

Draho všude, kam se podíváš

6.5.2022 v 17:32 | Karma: 29,32

Pavel Slouka

Jde všechno, ale jen pro některé

5.5.2022 v 11:00 | Karma: 34,18

Pavel Slouka

Ryba bojovnice pestrá

6.4.2022 v 6:00 | Karma: 4,73