Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autore, to zdr. postižení o kterém píšete nemám. Jsem introvert a nerad jsem středem pozornosti. Takže, když se na mě na ulici nikdo nepodívá, vůbec mi to nevadí a vyhovuje mi to.

0 0
možnosti
JR

J45a78n 39R58á45ž

1. 2. 2022 19:11

I já patřím mezi ty, kteří když potkají hendikepovaného člověka, byť jakkoliv postiženého, tak to vypadá, že si ho nevšímám. Ale ve skutečnosti si ho všímám, ale dávám pozor, aby to on sám nepozoroval a svou pozornost dám najevo teprve tehdy, když poznám, že potřebuje ode mne nějakou pomoc.

Takto jsem vycvičen od tělesně hendikepovaných, se kterými jsem se pracovně stýkal, kteří většinou o projevovaní nějaké zvláštní pozornosti nestojí, a jsou za ni rádi jen když nějaký druh pomoci od druhých právě potřebují. .

0 0
možnosti
Foto

Nikdo si nemysli,ze jsou postizeni pomali nebo zli. Nikomu nevadi. Je to jen Vase predstava. Alespon,co se tyka drtive vetsiny lidi. Pokud uhybam pohledem, tak spise z ohleduplnosti,abych neuvadela do rozpaku, tedy spise z respektu. Stejne tak,jak je uvedeno v prispevcich nize. Svet je daleko pratelstejsi nez jste si odvodil. Alespon soudim dle sebe a lidi kolem mne...

0 0
možnosti
VV

Mam kamarada, je doktor prirodnich ved, csc ci nejak tak, a v padesatych letech prodelal tezkou obrnu. Potrebuje doprovod, ale: To co mu Panbuh nedal na pohyblivosti mu vynahradil inteligenci. Mluvi opravdu plynne peti jazyky a my vynikajici pamet.

0 0
možnosti
EH

Viz můj příspěvek níže.

Každopádně odlišných lidí je mraky a každý z nich by chtěl mít někoho se stejným problémem ve filmu nebo seriálu. Nyní se o pozornost bijí černoši s LGBT+. Všichni najednou tam být nemohou, protože postav je málo a ne každá menšina zapadne do děje.

Nakonec udělají ústupky menšinám, ale ve skutečnosti stejně to udělají tak, ať většinový divák není znechucen. Takže pokud by tam dali třeba autistu, bude to roztomilý autista typu Rain man, Sheldon a ne doopravdy nemocný člověk.

0 0
možnosti
Foto

Každý je na tom tak, jak se cítí.

Mám pár známých, vozíčkářem počínaje, skoro slepým konče.

Nikdo nefňuká a s každým je naopak občas sranda. ;-)

P.S.: Máte v akvárku "odlišné" rybičky?

1 0
možnosti
PV

P98a66v43e57l 84V92é60b63r

1. 2. 2022 13:15

Nefňukejte, že vás lidé přehlížejí. Nepřehlížejí, ale nechtějí obtěžovat nějakým zíráním a tak uhnou očima, protože jinak by se jim oči samovolně stáčely na vás. Prostě je na vás nezvyklý pohled.

5 0
možnosti
EH

Přesně, viditelný postižený člověk je zajímavější než běžný kolemjdoucí. Takže buď budu pozorovat a přemýšlet, jak se mu to stalo, nebo uhnu pohledem, ať nezírám.

Takže je to úplně naopak, nikdo vás nepřehlíží, jenom nechce být neslušný.

4 0
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 827x
Jsem osobou se zdravotním postižením.  Vystudoval jsem Speciální pedagogiku. Zajímám se o rybaření a akvarijní ryby. Není mi lhostejné postavení lidí s tělesným a duševním postižením ve společnosti. Rád čtu Záhadu hlavolamu.

Podepisuji se jako Sumeček - akvarijní a sladkovodní ryba.

Chovám 2 Agapornise růžohrdlé. Skaláry a Bety bojovnice.

Ve svém akváriu chovám i 2 raky - raka modrého a raka modrého sp. Blue Moon.

Od roku 2019 jsem vášnivý rybář. V tomto roce jsem složil rybářské zkoušky, registoval jsem se jako člen Českého rybářské svazu a zdědil jsem rybářské vybavení po mém otci. Navázal jsem tak na historickou rodinnou tradici, kdy všichni muži v naší rodině byli rybáři.

Chytám  technikou "Na položenou" kapry v mimopstruhových revírech 421 034 - Lužnice 3. a 421 035 Lužnice 4.

Rybář - kaprař registrovaný v Jihočeském územním svazu, v místní organizaci Tábor.

Jsem "Tichý blázen", který prosedí na rybách celé hodiny,dny, měsíce a roky. Uklidňuje mne pobyt v přírodě u řeky Lužnice. Mám to i jako součást psychoterapeutického plánu konzultovaný mým psychiatrem a i mým psychologem.

Také rád sleduji tzv. mysteriózní hororry, například V Zajetí démonů, Sinister I a II.

Zde v mém blogu píšu o sociální tématech postižených, rybaření a akvaristice. 

Mám těžké deprese a ůzkosti. Trpím Smíšeným úzkostně depresivní oněmocněním a Generalizovanou úzkostnou poruchou - F 41.1 a 41.2.

Jsem Agorafobik F 40.0 - mám strach z otevřených prostor, z prostor, kde je hodně lidí (např. náměstí...)

K tomu mám kvadrusyptomatologickou Dětskou mozkovou obrnu G 80 a Šeroslepost H 53. 6.

Mám ID 1. stupně.

Každých 14 dní chodím na psychiatrii a psychoterapii

Přesto se snažím užívat života v rámci svých možností.

Klid na Duši, Sumeček

Seznam rubrik