Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nezlobte se, autore, s první částí článku bych souhlasit mohl, jako s názorem, byť mám názor opačný, ale prostě souhlasit s legitimností Vašeho pohledu.

Jenže vy v profilu o sobě píšete, že jste nepřítelem ošuntěle omletých klišé, která ale bez skrupulí ve druhé části (jakémsi historickém exkursu do Vašich nevědomostí) klidně omíláte. Především ono násilné šíření (ne, víra nebyla šířena násilně, to násilí bylo spojeno s mocenskými výboji druhé poloviny prvního tisíciletí našeho letopočtu a v té době církev rozhodně nebyla nějakým mocenským nástrojem, známé clunyjské hnutí emancipace církve je otázkou teprve přelomu tisíciletí), násilná rekatolizace je sice krásně omílaná fráze, ale ono násilí bylo v zásadě uplatňováno především světskou mocí, kdežto církevní představitelé je povětšinou kritizovali).

U mě jste si dojem značně pokazil, neboť o sobě říkáte něco, co vlastně není pravda.Rv

5 5
možnosti
IT

I32v64a62n 38T32i67c85h57y

18. 11. 2012 16:15

Kdyz jsem zacal cist, rikal jsem si - mozna nekdo mlady a vzdelany. Ale krute jsem se  spletl.  Na Vas nazor nemusite byt gramotny a staci poslouchat v hospode, co pam po patem pivu rikaji.

5 4
možnosti
BT

je až podivuhodné jaké myšlenkové konstrukce jsou lidé schopni vymyslet jen aby si obhájili myšlenku "že těm zatraceným fráterníkům přece nic nedáme"

9 4
možnosti

Čeho je moc, toho je příliš.

3 2
možnosti
JS

Majetkové narovnání státu s církvemi je potřeba, ale rozhodně ne takovým způsobem, jaký prosazuje vláda.

4 1
možnosti

Ano, ale nejdříve by měla proběhnout odluka církví od státu.

2 0
možnosti
  • Počet článků 52
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2469x
jsem člověk, kterému záleží na tom, v jakém světě žije... politické názory mám vyhraněně levicové, jsem odpůrcem konspiračních teorií, zdravého selského rozumu (mimo oblast drobné zemědělské výroby), nekritického přijímání cizích myšlenek a prezentování ošuntěle omletých klišé jakožto originálních vlastních názorů

Seznam rubrik