Zlomky na střední školu?

Převádět výuku zlomků na 1. stupeň základních škol je nesmysl. Pokud vím, zlomky se znovu učí v 1. ročnících středních škol, aby bylo možné vůbec pokračovat ve výuce podle osnov středních škol. Změní výuka zlomků na 1. stupni základních škol něco na této opakované výuce v 1. ročnících středních škol?

Yale nebo HarwardAutor blogu

Obávám se, že se pouze zvětší doba mezi těmito výukami a tedy toho žáci a pak studenti z té výuky ještě více zapomenou, protože navíc nepochopí, k čemu ty zlomky jsou, na hraní her na počítači a klikání na Facebook je přece nepotřebují. Praxe nám tedy říká, že zlomky patří na střední školu, aspoň se bývalí žáci nebudou vymlouvat, že zlomky od 1. stupně základních škol již dávno zapomněli.
A obdobně trojčlenka, ta patří na vysokou školu z úplně stejných důvodů, jako zlomky na střední školu.

Myslím, že řešení je jinde a je prověřené časem. Kdo má za našimi hranicemi zájem na vzdělání, jde na soukromou školu, která ho nejlépe připraví na budoucí povolání. Říká se, že kdo chce být americkým prezidentem, musí mít vystudovanou univerzitu Yale či Harward. Jaký zlomek soukromých škol byl u nás založen kvůli nadstandardnímu vzdělání a kolik jich bylo založeno jen kvůli získání papíru s názvem diplom, s kterým pak jeho držitelé obíhají budoucí zaměstnavatele a jediná naděje je uchytit se ve státní správě či samosprávě, kde mají na vzdělání tabulky a levicové směrnice.

A námitky, že dnes máme na vše počítače, že nemusíme přemýšlet, že počítač všechno spočítá za nás? Typický příklad je u autonavigací, navigace řekne, zatoč doprava, tak řidič bez uvažování zatočí doprava. Ale pak je za tím volantem úplně zbytečný a ve státě Nevada je již povoleno provozovat auta bez řidičů. Pokud si někdo myslí, že mu bude u počítačů stačit to, co zná z Facebook (většina studentů Facebook stejně nezná, umí z něj pouze základní věci) nebo že bude během pracovní doby mačkat ve vhodném okamžiku Enter, tak brzy zjistí, že i na jeho práci máme počítače a že skončí na dlažbě.

Technet o autech bez řidičů.

Autor: Pavel Pokorný | úterý 22.1.2013 9:33 | karma článku: 14,09 | přečteno: 950x