Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Totalita s občankami

Stále postrádám vyjádření ministerstva vnitra pro dopravní podniky a ministerstvo spravedlnosti, kdy přestává být občanka platná, stále jim to není jasné. Ministerstvo by tím uklidnilo lidi z obav před porušením jejich práv na spravedlivý soud a z neoprávněných exekucí.

Nějaká kennkarta z bazaru

Včera v televizním pořadu Reportéři ČT byl prezentován případ poškozeného občana, který se snad po 15 letech dozvěděl, že byl v nepřítomnosti!!! a opakovaně!!! odsouzen za černé jízdy na jemu ukradenou a řádně nahlášenou občanku, protože se přestěhoval a řádně to státu nahlásil.

Články v médiích ohledně odcizených občanek nám jasně ukazují, že jsme se ještě stále nezbavili totality státu. Za komunistů jste museli občanku hlídat, mít jí 24 hodin u sebe, i při koupání, každé poškození brali soudruzi jako útok na jejich stranu a stát.

Pro dopravní podniky tedy opakuji z minulého blogu (opakování je matka moudrosti), na webu ministerstva vnitra je veřejně přístupná databáze neplatných dokladů, opakuji podruhé pro dopravní podniky, neplatných dokladů, opakuji potřetí pro soudy, neplatných dokladů. Tedy doklad, co se nahlásí jako odcizený, se stává neplatným cárem polaminovaného papíru. Totožnost není možné prokazovat cárem neplatného polaminovaného papíru. Pokud toto dopravní podniky nechápou, tak by jim to měly říci soudy, ale ty to také nechápou, tak jsme v zacyklení totality. Žaloby podle cárů papírů bych bral jako pokus o podvod a nátlak na lidi, kteří z obavy z neoprávněných exekucí raději zaplatí. Kolik lidí raději zaplatilo, aby mělo klid? Kdy skončí nátlak monopolu dopravních podniků na lidí podporovaný soudy bez přítomnosti žalovaných? Jedině konkurencí!

A víte, co by mě zajímalo? Co když se černý pasažér prokáže občankou s propadlou platností, starou občankou a státem vyhlášenou jako dávno neplatnou či nějakou kennkartou z bazaru? Bude jí brát dopravní podnik a soudy jako platnou? Podle současné logiky patrně ano, platnost totiž nikoho nezajímá!

Byla již schválena trestní odpovědnost firem? Pokud budou dopravní podniky neoprávněně žalovat lidi, měly by být potrestány jako firmy a dokonce je možné takové firmy i zrušit. A důkazy jsou jasné, dopravní podnik přes svou mluvčí veřejně papouškuje, že na tom cáru papíru trvají jako řádní hospodáři. Neměl by spíš pátrat, kam se obloukem vrací provize z tisku jízdenek? Tam by se měla spíše projevit jejich péče řádného hospodáře?

Mimochodem, uvědomuje si někdo, že ta občanka v době údajného přestupku nemusela již dávno existovat, mohla být třeba spálena, ale revizor mohl použít údaje z dřívějšího případu, jak se také v médiích spekuluje? Tedy občanka byla nahlášena a tím se stala neplatná, mohla být fyzicky zničena, ale podle dopravního podniku a soudů stále existuje v počítačích dopravního podniku!

Některé soudy u nás neumí poslat dopis na správnou adresu, kterou mají k dispozici v evidenci obyvatel. Umí soudy již správně adresovat datové schránky? Tedy jak nazvat stát, kde, když se občan přestěhuje a řádně to nahlásí, vás za to stát vlastně trestá. Kdyby občan zůstal na dřívější adrese, tak by se to nestalo. Co je státu do toho, že se někdo stěhuje?
Mám takový nápad. Co kdybychom se v rámci občanské neposlušnosti všichni přihlásili k trvalému pobytu na městském úřadu? Stejně většina lidí uvádí kontaktní adresu. Pak by městské úřady musely poštu třídit, skladovat, předávat, vše zadarmo. Vždyť stejně chodíme pro doporučené dopisy na poštu, tu stále poštu roznáší v době, kdy jsme v práci, tak bychom chodili na městský úřad.

Mohou naše soudy totalitně pošlapávat listinu základních práv a svobod a ještě to svými mluvčími potvrdit? Neměla by následovat omluva, dočasné odstoupení soudce, neměli by se soudci složit na poškozené, aby jim třeba uhradili škodu, kterou jim svým protizákonným jednáním způsobili? Nebo to není protizákonné, soudit někoho v jeho nepřítomnosti? Neměl by ministr spravedlnosti nařídit kontrolu všech rozsudků vedených v nepřítomnosti žalovaných těch 15 let zpátky? Co když jsou soudy s černými jízdami bez přítomnosti žalovaných jen špička ledovce? Pamatujete, jak české soudy před rokem 1989 soudily v nepřítomnosti ty, co odešli za hranice? Opakuji, jsme v EU a je rok 2011!

Mají poškození občané žalovat stát až třeba u Evropského soudu? To státu nestačí, že informace o porušování listiny základních práv a svobod se probírá v médiích? To náš stát nepoškodí, když se to bude probírat na Evropské úrovni? To se k nám turisté pohrnou, když se se dozvědí, že na ně může přijít po 15 letech exekuce, když je někdo u nás okrade a bude používat jejich doklady, jako byl o ně v Praze okraden americký herec John Malchovich? A kdyby došlo k soudu, jak soudci zjistí jeho adresu, když jí neumí najít ani v evidenci obyvatel a tam herec určitě není?

Zajímá vás také, jako procento soudů je protiprávních? Jenže jak to zjistit, když se to lidé dozvídají opožděně a je možné, že třeba do té doby zemřou. Budou dopravní podniky otevírat dědická řízení a vymáhat pokuty na pozůstalých? Divili byste se tomu? „Milí dědicové, babička jela před 15 lety na černo, máme tu pohledávku za půl miliónů, zaplaťte, jinak půjdete do exekuce“. Jak se budete bránit? A co když babička byla v dobu údajné černé jízdy „řádně“ mrtvá, ale soudy to nezjistí, jako dnes nezjistí ani adresu, a odsoudí mrtvého? Bude to zajímat dopravní podnik nebo bude dopravní podnik tvrdit, že má v ruce řádný rozsudek a to, že babička byla v tu dobu mrtvá, je nezajímá? Myslíte, že by se u nás takový případ nemohl stát?

Skončí to vše tím, že budeme pro jistotu ukládat občanky do úschovy notářům, abychom o ně náhodou nepřišli a neriskovali tím i po letech exekuce?

Soudy v nepřítomnosti žalovaných by měly skončit. Je potřeba dodržovat listinu základních práv a svobod, ta má vyšší váhu, než nějaký trvalý pobyt. A přísně trestat ty, co listinu základních práv a svobod porušují.

http://zpravy.idnes.cz/policie-nenasla-zlodeje-jenz-okradl-herce-malkoviche-pripad-odlozila-1jr-/krimi.aspx?c=A110808_151310_krimi_cen – okraden herec Malkovich
http://zpravy.idnes.cz/nacerno-jsem-nejela-tvrdi-zena-dopravni-podnik-chce-pres-pul-milionu-1i0-/domaci.aspx?c=A111114_120416_praha-zpravy_ab - bude se bránit, ale pomůže jí stát? http://www.novinky.cz/domaci/249958-podivna-provize-na-listcich-v-prazske-mhd-zavani-danovym-unikem.html - kam se vrací provize z jízdenek řádní hospodáři? http://pavelpokorny.blog.idnes.cz/c/112311/Jak-me-datove-schranky-dostaly-do-soudniho-rizeni.html - jak mě chodily cizí rozsudky

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Pokorný | úterý 15.11.2011 11:05 | karma článku: 44,03 | přečteno: 7159x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 316x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Norsko, Španělsko a Irsko uznají Palestinu. Terorismus se vyplácí, reaguje Izrael

22. května 2024  9:47,  aktualizováno  14:36

Norsko, Irsko a Španělsko formálně uznají Palestinu jako stát. Bez uznání palestinského státu...

Vlaky čím dál častěji narážejí do kamení na kolejích. Na vině je výzva na TikToku

22. května 2024  14:30

Premium Jen o vlásek unikli neštěstí v dubnu cestující na trati mezi Hradcem Králové a Pardubicemi. Na...

Vychytávka jako z Jamese Bonda. Řidič za jízdy měnil na autě poznávací značky

22. května 2024  14:23

Pražští policisté si na začátku května všimli vozu, které nemělo odpovídající poznávací značku a...

Češka pašovala drogy z Rumunska v podprsence, celníkům v Praze neunikla

22. května 2024  14:15

Ve spodním prádle se pokusila propašovat 170 gramů drogy metamfetamin žena, kterou počátkem května...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.