Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Paroubkovi slušní a pracovití Romové s vysokoškolským vzděláním

Slušný a pracovitý Rom s vysokoškolským vzděláním má podle poslance Paroubka problém získat trvalý pracovní poměr. Já mám stejný problém, mají ho obecně i Neromové a měli by ho i Marťané. Kde Paroubek žije, na severním pólu, na Jupiteru?

http://www.financial-spread-betting.com/Unemployed-fired-laid-off-lost-work.html

Všimnul jsem si v dnešní MF Dnes článku poslance Paroubka, Tři měsíce, jež Romům změnily svět, úplně mimo pozemskou realitu, začátek viz Perex výše.

Paroubkova úvaha, že výplata sociálních dávek nám zajistí bezpečí, že nás nikdo nebude okrádat, je mimo realitu. Říká příjemcům dávek jinými slovy: „Máte nárok (oblíbená fráze socialistů) na vyšší dávky, pokud je nedostanete, můžete sáhnout ke krajnímu řešení, můžete krást!“ Chápe Paroubek, jako poslanec, co je to stát, právo, spravedlnost?

Po pádu komunismu se otevřely hranice a každý, i Paroubkův slušný a pracovitý Rom s vysokoškolským vzděláním nebo i já, má možnost jet do světa vydělávat peníze, ne pouze někam jet pobírat sociální dávky. Proč by měl mít pracovitý a slušný člověk ve světě problém se začleněním do běžného života? Několik mých známých právě pracuje v horských hotelech či penziónech v Rakousku. Ani barva pleti nikoho nediskriminuje v Kanadě, Velké Británii, Francii a co já vím kde ještě?
Zásadní je problém, že ten dotyčný pro to musí něco udělat, má na to jako nezaměstnaný celý den. Půjčit v knihovně či z dávek koupit v antikvariátu učebnici cizího jazyka a učebnici pro číšníky, něco se naučit, učit se může i ve frontě na Úřadu práce  či poště. Pak se znalostí jazyka vyrazit. Bydlet může, jako jiní moji známí, pro začátek i v kempingu pod stanem. Jenže pro někoho jsou přednější krádeže kovů a vzrušení u automatů, než se něco naučit, známé "učení bolí".

Paroubek se zmiňuje se i o ubytování příjemců dávek na ubytovnách, že ztrácí možnost vlastního bydlení. Kolik mých známých bydlelo v Praze na ubytovnách, dříve, nyní?  Osobně jsem bydlel v Praze na ubytovně a jezdil s kupóny od úřadu kupovat naftu do kamen (ta "smrděla!"). A pak coby čerstvě ženatý jsem bydlel na další ubytovně se společnou kuchyní, naštěstí na úrovni, kde nebylo nutné kupovat zámky na hrnce, jak to znám osobně z Ruska. A křičel jsem: "Kde jsi Paroubku, nemám vlastní bydlení!" (již tehdy byl Paroubek členem nějaké té jeho strany, kolaborující s komunisty). Ne, byl jsem rád, že mám čisté a levné ubytování.

Další úvahy k článkům v dnešní MF Dnes...

Zajímavé je, že konečně mají nezaměstnaní pracovat za dávky pro veřejné dobro. Proč to nešlo doposud? Úřady práce a obecně úřady se tomu bránily a říkaly, kdo to bude organizovat, bude hlídat ty „pracující“, aby nerozkradli nářadí a neskončili v hospodě místo práce?
Nezaměstnaní mají pracovat třeba v nemocnicích a to bude problém. Dojde k nekalé hospodářské soutěži, kdy jedno zařízení bude mít uklízečky a pomocné práce zadarmo a druhé ne. A samozřejmě předtím se ti stávající propustí či se jim neobnoví pracovní poměr, tím stoupne nezaměstnanost a možná se jim bývalí zaměstnanci vrátí jako nezaměstnaní. Náklady na zaměstnance jsou nejen v nemocnicích vysoké, před časem nezvládali dluhy v pelhřimovské nemocnici (nyní je již stabilizovaná), tedy kdo bude mít nezaměstnané zdarma, bude mít nekalou výhodu...

Veřejné práce je možné vykonávat pouze pro město, obec, ne pro organizace, kde může být porušena hospodářská soutěž. Ale je otázka, vypoví město třeba úklid firmě, která ho zajišťuje a ta bude muset propouštět? Třeba i ty Paroubkovi pracovité a slušné Romy. Tedy bývalý zaměstnanec úklidové firmy bude dál jako nezaměstnaný dělat stejnou práci, ale pouze za dávky?
A sehnat si potvrzení, že nemohu pracovat, že mě bolí záda, kdo to nedokáže, není Čech.

A konečně se prý někdo bude ptát, za co se dávky utratily. Opravdu? Podnikatelé lepí každou účtenku a stát je kontroluje od rána do večera. Proč by neměli lepit účtenky příjemci dávek a sečítat, kolik to bylo měsíčně za potraviny, kolik za nájem, kolik za dopravu, kolik za děti. A jako u hlídání nezaměstnaných na veřejných pracích, to bude křik úředníků, kdo to bude kontrolovat? No, třeba ten Paroubkův slušný a pracovitý nezaměstnaný s vysokou školou ve formě veřejných prací.

Proč není možné u nás, co je ve Velké Británii, jedeš v drogách, nedostaneš dávky. A droga je i alkohol, jedno pivo není problém, ale opilost ano, tedy jsi pod drogami, jsi opilý, jsi čtvrt roku bez dávek. Pak samozřejmě hra v automatech, hraješ, jsi bez dávek. A každé porušení zákona, počínaje pokutou za rušení nočního klidu, za krádež kovů (mého okapu), za špatnou jízdu autem, dávky rozhodně nejsou určena na pokuty. Každý podnikatel ví, že mu stát zakazuje si pokuty dávat do daňových nákladů, tak proč by se to obdobně nemělo vztahovat i na dávky, pokuty rozhodně nejsou určeny na dávky. Tedy za drogy, automaty a porušení zákona, nemáš čtvrt roku dávky.

Kdo má děti, musí se o ně starat. Tedy revizoři by se měli ptát, kde má dítě postel, svůj stůl, skříň poličku, knihy a stůl, kdo se s dítětem učí, když jsou rodiče celý den doma. Rodiče mohou hladovět, děti nesmí. A pokud to rodiče dopustí, mají problém. Soudy stanovují rozvedeným rodičům alimenty pro děti a je jejich problém, kde peníze na děti seženou, tak proč by některé děti měly být zvýhodněné a některé hladové? Pojmenujme to, otec, matka, který nezajistí svým dětem odpovídající životní úroveň, je případ k řešení úřadem, soudem, zda udělal vše, co mohl. A pokud zůstanou rodiče bez dávek, tak takové děti dostanou jídlo ve škole včetně snídaně (stačí automat na čaj a rohlík se sýrem) a studené večeře. A kdo by to zajistil v té škole? No kromě těch Paroubkových slušných pracovitých s vysokoškolským vzděláním i jiní nezaměstnaní.

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Pokorný | úterý 16.8.2011 13:38 | karma článku: 35,13 | přečteno: 2910x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 840x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 316x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Fico je po operaci při vědomí. Ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  23:12

Slovenský premiér Robert Fico, který byl terčem atentátu, je po operaci při vědomí. S odkazem na...

Drahé a rezavé, řeší Ukrajinci zbraně z Česka. Ani nezaplatili, brání se firma

18. května 2024  12:02

Premium České zbrojařské firmy patří dlouhou dobu mezi klíčové dodavatele pro ukrajinskou armádu i tamní...

Fica čekají nejtěžší hodiny, od smrti ho dělily centimetry, řekl Pellegrini

16. května 2024  8:42,  aktualizováno  15:38

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica je stabilizovaný, ale nadále vážný, řekl po...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Macronův evropský bolehlav. Kampaň mu ničí násilnosti, Le Penová z toho tyje

22. května 2024

Premium Blížící se volby do Evropského parlamentu budou varovným signálem pro Emmanuela Macrona, jeho...

Vláda má jednat o návrhu na vznik nových sousedských dětských skupin

22. května 2024  6:06,  aktualizováno  16:55

Přímý přenos Návrh ministra práce a sociálních věcí Mariana Jurečky z KDU-ČSL, který počítá se zřizováním...

Malého cyklistu zabilo na přechodu auto. Odvolací soud zmírnil řidičce trest

22. května 2024  16:48

Nešťastná shoda okolností připravila o život čtrnáctiletého chlapce ve Zbraslavi na Brněnsku. Loni...

Nová Buča? Na ulicích Vovčansku leží těla civilistů, ukazují záběry z dronu

22. května 2024  16:35

Ukrajinci zveřejnili nové video z Vovčansku v Charkovské oblasti, na němž na ulicích města leží...

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.