Kolik vyjde pobyt v nemocnici?

Pobyt v nemocnici má stát 100 Kč denně. To mně připomíná úroky finančních společností, které také počítaly úroky někdy i za den, aby nevypadaly vysoké.  Spočítat si, kolik vás vyjde hospitalizace v nemocnici za rok (úroky se také mají počítat za rok) je snadné, 365,25*100 = 36 525 Kč. To již vypadá jinak, ne? A další výpočty?

Zdravotní, sociální, daň a zase sociální, zdravotní, procenta počítána z celkových nákladů zaměstnavatele (chybí ještě pojištění zákonné odpovědnosti)

Je tu otázka jídla. Co když mně jídlo nechutná, můžu nějaké jídlo dopředu odmítnout a tím dostat slevu? Nebo se mi řekne, že nejíst je odmítání léčby. Pokud vím, tak tím, že někdo začne jíst méně, obvykle mu to prospěje, byl kdysi případ, že někdo z důvodů nemoci a bolesti chtěl zemřít, přestal jíst a tím se uzdravil.A jak říkala má známá na táboře děti, "z hladu se ještě nikdo nepos...".

Zpět k číslům.
Máme modelový případ, manžela, který vydělává a manželka, která onemocní a musí do nemocnice.
Když již víme, kolik to vyjde rodinu za rok, jak by to vypadalo v rámci měsíční mzdy?
Pokud má manžel 20 tisíc hrubého, což je přibližně střední hodnota mezd (medián, průměrná mzda je vyšší), tak  by se mu musel zvýšit jeho čistý příjem o 3044 Kč. Ale hrubá mzda by se mu musela o 4400 Kč a jeho zaměstnavatele by to zvýšení vyšlo již na 6030 Kč měsíčně, tedy 200 Kč denně.

Politici stále "zapomínají" na neúměrně vysoké odvody státu u nás, které vám tady klidně zvýší cenu za hospitalizaci na dvojnásobek, na 200 Kč.

Pokud někdo tvrdí, že ušetří se náklady na doma, co toho doma sní taková manželka, která používá dotované stravenky od zaměstnavatele a doma nevaří. A nájem a topení se musí platit dál stejně, ať je ta manželka doma či ne.
A jak se dá proti tomu pojistit? Netuším, asi ano. A pokud někdo někomu ublíží na zdraví a ten bude muset být hospitalizován, bude mu ten poplatek  platit nebo bude cynicky říkat, že doma by nemocný také jedl? Co je komu do toho, zda někdo doma jí či nejí?

Nejsem proti poplatkům. Jen si myslím, že by i politik=stát měl udávat skutečné ceny, jako jsou k tomu nucené finanční společnosti. Tedy poplatek za hospitalizace může vyjít i na dvojnásobek.

http://zpravy.idnes.cz/pobyt-v-nemocnici-je-ode-dneska-drazsi-den-vyjde-na-sto-korun-plv-/domaci.aspx?c=A111130_163626_domaci_hv - a možná na 200 Kč

Autor: Pavel Pokorný | čtvrtek 1.12.2011 9:40 | karma článku: 19,13 | přečteno: 1835x