Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

1. 12. 2011 22:26
Hmmmm

Takže celých 36 tisíc? Proboha!   Za průměrně honorovaného zaměstnance se zaplatí (bez ohledu, zda je hospitalizován či nikoliv)  38 tisíc.  No a co.  Má se zvýšit to pojistné?

0 0
možnosti

kilokrok

1. 12. 2011 20:31
Všichni naší předkové bojovali proti darebákům a hlupákům!

Bez účinných protestů se tento stav neobejde! Tito lidé si budou stále z nás dělat blázny. Pokud se zvednou nějaké jiné náklady, jsou schopni to dále účtovat lidem! Věřte, že jejich trend nám ukáže stále větší a větší úpadek! Člověk, který neumí přemýšlet nebo od přírody mu to není dáno, nebude to umět nikdy! Jednoduché myšlení, jak získat peníze uzákoněním poplatků a daní, dokáže každý blbec a nemusí mít vzdělání! Jen osvícení vědí, že úspěch je v něčem jiném než v buzeraci! Pokud by to byli lidé chytří, již dávno by ukazovali směr, jak docílit bezplatnou péči, jak to udělat, abychom jako národ vydělávali, nestávali se nástroji rychlých zisků především zahraničních společností. Ten klíč je v rukou chytrých lidí!!! Nikoliv lidí, kteří se holedbají vzděláním a tituly ( nyní již také pánskou úctou) a při tom nic neumí, jsou to v podstatě volové, kteří jsou u nás chránění! Krást peníze umí každý primitiv!

0 0
možnosti

Obludni_K

1. 12. 2011 20:45
Re: Všichni naší předkové bojovali proti darebákům a hlupákům!

Jenže nebyli hloupí a nebojovali cinkotem klíčů....

0 0
možnosti

Vrah

1. 12. 2011 11:44
Hospitalizace v nemocnici?

To je něco jako dřevěné dřevíčko ze dřeva. Miluji pleonasmy.

0 0
možnosti

ippokorny

1. 12. 2011 14:08
Re: Hospitalizace v nemocnici?

Ještě jsem to mohl napsat jako "hospitalization in hospital". Ale prý se v angličtině může použít výraz "I have not no auto", na zdůraznění, to by byl také pleonazmus? A koukám, že jste postarší, my "mladší" píšeme pleonazmus. P.P.

0 0
možnosti

misaviki

1. 12. 2011 11:05
Proč počítáte jen jídlo?

Tak ta žena když je v nemocnici, tak se doma nesprchuje, neplatí za cestování do práce (odhaduji, když má ty stravenky), neopotřebovává si oblečení a boty (když je rok v nemocnici, nepotřebuje nové boty ani novou zimní bundu), nepere se její oblečení = úspora za prací prášek, aviváž a vodu, nežehlí se její oblečení = úspora za elektriku a toho by jsme našli... a nevím, ale neexistuje náhodou nějaký limit úhrady? Nezajímala jsem se o to, takže nevím, ale vy když o něčem píšete, asi by jste tomu rozumět měl....

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

1. 12. 2011 11:23
Re: Proč počítáte jen jídlo?

ono je ve finále dokonce jedno co nebo kolik ušetří. Jde o to, že přímé náklady na pacienta a den bez nákladů na léčbu samotnou tu stovku kterou nemocnice obdrží jednoznačně převyšují

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

1. 12. 2011 10:29
jedno vím jistě

spravovat své finance bych si od Vás raději nenechal;-D;-D

0 0
možnosti

ippokorny

1. 12. 2011 10:38
Re: jedno vím jistě

A kde je podle vás chyba?Ze by mě Excel počítal špatně, jedna verze špatně počítala. P.P:

0 0
možnosti

torn sphincter...by black censor

1. 12. 2011 10:17
mno, kulha vam to

na obe nohy. velmi hloupa argumentace

0 0
možnosti

djcharlie

1. 12. 2011 10:15
Zajímavá snůška nesmyslů

Váš přepočet na roční náklady na hospitalizaci je zcela zcestný, protože pokud jste si nepovšiml (a asi ne, protože jste očividně novou úpravu asi ani nečetl, jen jste cítil potřebu svést se na vlně sociálního odporu k poplatků) existují zde určité limity.

Navíc všem, kteří zde nadávají na několika(deseti,set) korunové poplatky, zcela uniká smysl zdravotního pojištění. Smyslem ZP NENÍ uhradit Vám paralen a jídlo v nemocnici, to si může dovolit každý. Smyslem je, uhradit Vám nákladnou operaci za statisíce/miliony.

Ano, můžete namítat, že pojišťovny zbytečně utrácí miliony a já budu souhlasit, ale na principu to nic nemění. ;-)

1 0
možnosti

petrph

1. 12. 2011 10:31
Re: Zajímavá snůška nesmyslů

Jak píšu níž - smyslem zdravotního pojištění by nebylo hradit vám paralen a jídlo v nemocnici,kdyby toto zdravotní pojištovny nemocnicím neproplácely a dle toho si nenárokovaly a nevybíraly povinné zdravotní pojištění.  Já (a určitě mnoho jiných) by taky uvítali, kdyby si nemuseli platit stanovenou výši zdravotního pojištění (kterou nevyčerpám, antož k doktorům nechodím),ale zaplatil si nějaké mnohem levnější  komerční pojištění, které by mi hradilo pouze skutečně drahé operace  . To že bych si pak koupil ten paralén i zaplatil jednou za deset let pár dní stokorunu za den (nebo i pět stovek za  lepší pokoj) -vlastní operaci by kryla ta pojistka - a bohatě na tom vydělal, je asi jasné.

Neboli - ten současný princip je v tom - pojišťovny vybírají vysoké pojistné a z něj proplácejí jak úhradu léčebných úkonů, tak i provoz nemocnic a nezdravotní péči o pacienty.A o změnu nikdo z nich nemá zájem...

0 0
možnosti

petrph

1. 12. 2011 10:15
nemluvte o nákladech když to jsou poplatky

Pokud by někdo operoval s pojmem "úhrada nákladů" za jídlo, postel, topení, atd ..musel by zároveň přiznat že se tím nemocnice  dopouštějí sprostého podvodu- Úhrady těchto nákladů jim totiž poskytují různými způsoby (paušálními platbami, platbami za lůžko, i ve zvýšené ceně úkonů) už jednou pojišťovny. Takže od pacientů je vybírají podruhé. Nemálo ekonomických  vykuků za tak primitivní účetní podvod skončilo za mřížemi.

Takže - argumenty o proplácení nákladů nemají smysl-vše už si platí (a mnohdy přeplácejí, když k doktorům často nechodí) samotní pojištěnci. Jsou to prostě poplatky (daně),které si vymohli doktoři na státu - a jinak než k nabubřelým úředníkům  poskytujícím předražené služby dle vyhlášky asi není nutné se k nim chovat...

3 0
možnosti

joe195817

1. 12. 2011 10:08
Pojištění

to samozřejmě pokrýt umí. Není problém se pár korun měsíčně nechat připojistit pro případ hospitalizace a pak za každý den v nemocnici dostat pár stokorun.

0 0
možnosti

SYETEY_KOTZOUR_je_v_čistírně

1. 12. 2011 10:28
Re: Pojištění

R^

0 0
možnosti

pralinka_rumova

1. 12. 2011 10:02
Fakt si myslíte,

že člověk sní za měsíc méně než za 3 000 Kč? A že mu v nemocnici nechutná? Tak si může vybrat jinou, ale většinou jsou to výmluvy, dieta je dieta. A kde vaří tak mizerně, že to pacientovi škodí, tak taková nemocnice už má být dávno zrušená.

0 0
možnosti

IfčaX

1. 12. 2011 10:40
Re: Fakt si myslíte,

Tedy ve věci základního tématu - myslím, že 100 Kč představuje přiměřenou výši spoluúčasti...

Ale že když jsem byla v nemocnici, tak to, co mi servírovali se opravdu nedalo jíst... to byl prostě fakt. Pravda, bylo to v roce 2007, tedy těsně před poplatky, ale prý je tam ta kvalita od té doby pořád stejná. Takže ta otázka - pokud se o moje stravování prakticky kompletně starala rodina, zda by se to hypoteticky nemělo projevit nějakou slevou na poplatku - mi přijde zcela namístě.

0 0
možnosti
  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.