Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Hledání babyboxů na internetu

V Táboře probíhá soud s matkou, která měla odložit právě narození dítě někam do křoví. Řekli byste si, proč ho nedala do babyboxu. Zkusil jsem si namodelovat situaci, že by mě někdo požádal, abych to dítě do babyboxu dopravil.

Šedá mapa z www.babybox.cz

Když do internetu napíšete babyboxy v ČR, tak se vám objeví zprávy, kde babyboxy jsou. Tím snadno zjistíte, že v Táboře žádný není, asi je Tábor malé, bezvýznamné město. A kdyby tam babybox byl, donesla by paní či její milenec dítě do babyboxu? Já bych tipoval, že ano. Manžel by se nic nedozvěděl a nějaký manželský pár by byl šťastný, dostali by zdravého kluka. Ale v Táboře žádný babybox není.

Podívejme se do okolí Tábora.

První mě napadl Písek. Nemocnice Písek nemá na webu žádnou vyhledávací službu, divné, ale s tím mě pomůže Google. Tak se dozvím, že babybox je na boční zdi hematologie. Tak kdepak ta hematologie je? Odkaz na mapu je na titulní straně uprostřed, v Česku se čte odleva nahoře a tam většinou zamíří nejprve oči, ale budiž. Ale na mapě hematologie není. Vztekle nad svou neschopností zvedám telefon a po chvíli to chápu, hematologie na mapě označená není, ale musíte se dovtípit, že je to budova, označená odběry krve, jak prosté. Tu mapu vůbec dělal někdo divný, ani hlavní vchod tam nemá. A na které straně budovy ten babybox je nevím doposud. Možná je vidět od hlavní brány. Tedy lítejte s dítětem v tašce, které může křičet, a hledejte babybox.

Další je Jindřichův Hradec. Vyhledávací služba tam také není, neměl by to dnes být již standard? A pomiňme, že adresa nemocnice je špatně pravopisně, chudák ten, kdo by to takto napsal u maturity. O umístění babyboxu tam není ani slovo, jen že tam je. Naštěstí je podle ústředny vidět od hlavní brány, pokud ho přehlédnete, máte to kolem areálu 1,4 km. Tedy měla by být logika, že babybox by měl být vidět od hlavní brány nemocnice?

Pak mě napadlo, babyboxy mají snad web. Sice se vůbec nenabízí v Google, ale mají ho? Zkusíte www.babyboxy.cz, nic, a napodruhé to máte, www.babybox.cz. Někdo si tam pohrál s nabídkou menu, která se rozevírá do vějíře, no, „výborná“ nabídka pro psychicky labilní ženu, která hledá mapy. Vlevo je seznam měst, kde babybox je, ale není podle abecedy, proč má takové podivné pořadí, nevím. Mapa tam je, viz obrázek vpravo, ale jen zírám. Místo nějaké uklidňující barvy deprimující šeď s válečky, které ukazují umístění babyboxů a odhadnout, co je Písek a co Benešov mě dělá problémy. Kliknu na válečky, objeví se adresy s weby, adresy weby ale nejsou hypertextové, proč nevím, tak ho musíte kopírovat.  Nevím, ale takový web a ještě šedý bych někomu hodil na hlavu.

Hledám dál a nalézám odkaz, který vypadá nejvíc inteligentně,
http://tema.novinky.cz/babybox.
Jsou tam někde uvedeny popisy, kde babybox je umístěn.

Pak zkouším Pelhřimov. Má vyhledávací službu nahoře, napíši babybox a nic se neděje. Zkusím místo Firefox MS Internet Explorer, opět nic, nefunguje to. Zkouším v Google babybox site:hospital-pe.cz a nic nenalezeno. Proto možná vyhledávací služba zdánlivě nereaguje, prostě nic nenalezeno = nic se neděje.
Zkouším hledat slovo mapa, nic. Zkusím zkrátit na map a již to mám, úplně dole. Někdo chtěl být jiný a tak použil slovo mapka. Asi bere programování webu jako hru, „Hledej šmudlo“ a ne jako pomoc pacientům, kteří jsou nemocní či ve špatném psychickém stavu. A opět připomínám, v Česku se čte odleva nahoře, zezdola nahoru, kde byla ta mapka, ani náhodou.

Zbývá Benešov. Opět slovo mapa tam není, zkusím zkráceně map a mám zobraz na mapě. Aspoň že to není pelhřimovská zdrobnělinka. Kliknu na to a vidím mapu málem celé České republiky a uprostřed se krčí malý Benešov. Tak jí zvětšuji a celkem nechápu, čím se to liší od toho, kdybych do maps.google.com napsal Benešov. Nijak. Nahoře je vyhledávací služba, napíši babybox, a mám odpověď Nebyl nalezen žádný záznam odpovídající Vašemu požadavku. Zkusím google babybox site:hospital-bn.cz a 2 dokumenty PDF.

Prohlídkou webů jsem zjistil, že weby jsou vytvořené tak, že na nich nejde babybox najít. Dovolím si to říci ostřeji, autoři uvedených webů jsou možná spoluzodpovědní za možné ohrožení života dětí, jejichž matky hledají babybox, neboť svou neodborností či neznalostí neumožňují najít babybox přes internet, vždy je nutné zavolat na ústřednu. Co vylézt z kanceláře a zkusit použít web jako pacient z domova či jako zoufalá matka hledající babybox. Uvedené weby jsou pro tento účel k ničemu. A ten šedý web www.babybox.cz, to opravdu někdo myslí vážně, že tak má vypadat?

Proč není na hlavní straně webu nemocnic ikona babyboxu, která na rozdíl od webu vypadá profesionálně, na kterou když se klikne, objeví se mapa, kde je přesné umístění babyboxu. Ano, je možné zavolat do nemocnice a zeptat se: Haló, kde máte babybox, potřebuji tam odložit dítě“.

A co otázka, když matka mě požádá, aby dopravil narozené dítě do babyboxu a někdo mě cestou přistihne, mohu být trestně stíhán? O tom jsem nenašel na webu www.babybox.cz ani písmenko.

A když k tomu všemu přidám, že ženy mohou mít po porodu různé psychické nemoci, opravdu je ta vina jen na té matce z Tábora? Já říkám, kus viny mají možná i programátoři webů. A samozřejmě úředníci by měli změnit na babyboxy názor. Zatím babyboxy zachraňují životy dětí.

A rozsudek možná padne již dnes.

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Pokorný | úterý 31.5.2011 13:01 | karma článku: 21,45 | přečteno: 1924x
  • Další články autora

Pavel Pokorný

Co s nebezpečnou divokou zvěří?

Média jsou plná útoků medvědů na Slovenku. I u nás máme medvědy, vlky, rysy, divoké kance, jeleny. Nemělo by Slovensko vydat pokyny, jak se chránit před nebezpečnou divokou zvěří (zkráceně NDZ) s důrazem na útok medvědem?

20.3.2024 v 10:31 | Karma: 9,25 | Přečteno: 293x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Nejezděte v zatáčce přes plnou středovou čáru!

Čeští řidiči neumí projíždět zatáčky, silnice je jim úzká. Jedete do zatáčky, a často ve vašem pruhu proti vám jede auto, najíždí na vás klidně i půl metru přes plnou čáru a nějak věří, že vy se držíte u krajnice.

23.8.2023 v 10:03 | Karma: 20,07 | Přečteno: 3948x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Poplatková televizní daň za vysílání České televize

Roky platím České televizi=ČT poplatky=daně za něco, co občas sleduji, ale jen proto, že když to musím platit, tak se podívám, za co platím. Platím tak daň z vlastnictví televize. Vysílání ČT mě jen deprimuje.

12.6.2023 v 9:00 | Karma: 32,27 | Přečteno: 839x | Diskuse| Ostatní

Pavel Pokorný

Olympiáda a nacismus?

Rusové již rok vraždí na Ukrajině, mezi mrtvými jsou i ukrajinští sportovci (stačí dát do vyhledávače: ukrajinští sportovci padli zahynuli). Může někdo uvažovat, že se olympiády v Paříži zúčastní jejich vrazi, ruští nacisté?

24.2.2023 v 12:36 | Karma: 20,31 | Přečteno: 316x | Diskuse| Politika

Pavel Pokorný

Volby prezidenta jsme opět prohráli

Volby prezidenta jsme opět prohráli, prezidentem bude opět bývalý člen hnutí potlačující práva a svobodu člověka. Dokonce v 2. kole voleb šlo jen o to, který bývalý komunista zvítězí. Chápou dnešní děti, o co v roce 1989 šlo?

14.2.2023 v 12:25 | Karma: 25,24 | Přečteno: 1053x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Atentát na Fica. Slovenského premiéra postřelili

15. května 2024  14:56,  aktualizováno  17:56

Slovenského premiéra Roberta Fica ve středu postřelili. K incidentu došlo v obci Handlová před...

Pozdrav z lůžka. Expert Antoš posílá po srážce s autem palec nahoru

13. května 2024  18:48,  aktualizováno  14.5 22:25

Hokejový expert České televize Milan Antoš, kterého v neděli na cestě z O2 areny srazilo auto, se...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Novotný je na vyhazov z ODS. Výroky o Slováčkové překročil hranici, řekl Benda

12. května 2024  12:11

Starosta Řeporyjí Pavel Novotný překročil hranice, které by se překračovat neměly, kritizoval v...

Důchod daleko, ale práci nedostanou. Nezaměstnaných šedesátníků přibývá

11. května 2024

Premium Lidé kolem šedesátky při hledání zaměstnání narážejí na zeď. Zaměstnavatelé o ně nestojí, preferují...

Všechny nás to zasáhlo. Situace je napjatá nejen na Slovensku, reagoval Fiala

15. května 2024  21:29,  aktualizováno  22:05

Premiér Petr Fiala ve středu večer na CNN Prima News ohledně atentátu na slovenského premiéra...

VIDEO: V Istanbulu vzplála Atatürkova oblíbená restaurace, oheň zasáhl i bazar

15. května 2024  21:43

Znamý Egyptský bazar v Istanbulu ve středu zasáhl požár. Plameny se začaly šířit z komína více než...

Fica stále operují. Padlo pět výstřelů, ministr vnitra mluví o občanské válce

15. května 2024  19:25,  aktualizováno  21:31

Zdravotní stav slovenského premiéra Roberta Fica, který byl terčem atentátu, je mimořádně vážný....

Na Děčínsku narazil vlak do spadlého stromu, trať do Německa stála

15. května 2024  18:10,  aktualizováno  20:44

Vlak jedoucí z Drážďan do Prahy narazil v Dolním Žlebu na Děčínsku do stromu. Cestující se museli...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 303
  • Celková karma 9,25
  • Průměrná čtenost 2383x
Další blogy na Myriada.cz.
Moje ankety na BlueBoard.
Dělám desítky let do počítačů, zájmově i profesně. Mám rád knihy (staré sci-fi) a staré olejomalby. Jezdím na kole a občas na moto. Ve skutečnosti vypadám lépe, než na foto.
   Počitadlo od 16.12.2008.
Translate my blogs by Google Translator, click on the flag.
Použité clipart Microsoft Office, © ZONER software nebo vlastní.