Čím se lidstvo liší od zvířat?

Lidé se chovali a chovají divně. Na jedné straně se hlasitě rozplývají nad zvířaty, kterým někdo ubližuje a na druhé straně jen trochu kritizují zabíjení a vraždy lidí. A to nemluvím o daleké minulosti.

Jak se můžeme dočíst v pondělní zprávě,
http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/asia/pakistan/2660881/Pakistani-women-buried-alive-for-choosing-husbands.html
kterou postupně  přebírají i naše zpravodajství, tak v Pakistánu byly uneseny a zavražděny 3 dívky mezi 16-18 lety, jen proto že si nechtěli vzít za manžele určeného muže. Podle zpráv pohřbením zaživa. Vražda proto, že nešlo o žádný soud. Jaký byl důvod vraždy jejich dvou příbuzných , kteří se provinili jen tím, že byly proti exekuci a byly také zavražděni, to asi ví jen vrazi sami.  Pokud by tam byl někdo z civilizované země a protestoval by, tak by byl také si zavražděn. Nezmizela řada Čechů beze stopy v cizině? Tak to je tedy opravdu špatná vizitka pro lidstvo a pro našeho spojence v boji proti terorismu, Pakistánu. Ale Pakistán jako spojence potřebujeme, tak budeme jen trochu protestovat.

Ale můžeme pokračovat. Rusové přece bez soudu zastřelili cara a jeho rodinu, tedy i malé děti, a jaký byl důvod zabít jejich lékaře a sluhu, asi byly poblíž a kdo by to třídil, „pán bůh si to přebere“ (viz křižácké tažení katolické církve proti křesťanům ve Francii požehnané papežem, ale to bylo opravdu již dávno). Ale Rusko také kvůli naftě potřebujeme, tak ani moc neprotestujeme proti vraždění lidí ve válce v Gruzii.
Němci u nás za války obdobně vraždili bez soudu třeba v Lidicích a Ležákách, také je potřebujeme na odběr našeho zboží, tak jim to také moc nepředhazujeme.
A podívat se do zrcadla a vzpomenout si na události po konci války v Sudetech?
A co vraždy na území bývalé Jugoslávie kousek od nás? Tam se nepohřbívalo také zaživa?

Proč kritizovat jen Pakistán? Jako lidstvo jsme hrozní. Budeme někdy lepší? Čím se lišíme od zvířat? Nejsou zvířata lepší?

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Pokorný | středa 3.9.2008 13:24 | karma článku: 16,53 | přečteno: 1204x