V Mimoni jsme mimoně nepotkali

Jedna úžasná cukrárna a sladký sníh, aneb jak bylo těžké si v zmrzlinovém sedmém nebi vybrat tu nejlepší pochoutku.

Kdo jede v nějaké rozumné vzdálenosti od městečka Mimoň a má rád sladké a báječné letní pochutnání, měl by určitě zavítat do jedné zajímavé cukrárny, která se nachází na okraji tohoto města.

„Sladký sníh“, dříve pochoutka císařů a králů, se vyrábí již přes dva tisíce let. Údajně. Já to nepamatuji. Je pravda, že zmrzlina je dnes k dostání skoro na každém rohu, ale všude nemají takový výběr báječné pochoutky jako tady.

My jsme tuto cukrárnu nenavštívili náhodou, jelikož jsme byli vybaveni informací, že tam mají něco zajímavého a dobrého. A potvrdilo se to na sto procent. Obsluha je šikovná, ale moc rychlá s otázkou: „Kterou si dáte?“ S výběrem to není vůbec jednoduché. V době naší návštěvy měli totiž „pouze“ 62 druhů zmrzliny. A tak jsme vybírali, pročítali ty lákavé názvy a představovali si chutě.

A která, že je nejlepší? To by člověk potřeboval delší čas nebo nějakou další návštěvu, což určitě někdy uskutečníme. A všem ostatním to mohu doporučit. Se zmrzlinou se v případě pěkného počasí může člověk posadit venku a dívat se třeba na kopeček Ralsko, kam jsem si to před návštěvou zmrzlinárny vyšlápl.

Zmrzlinu, po které se můžete utlouct, si lze tady koupit po celý rok a to každý den od 9,00 do 19,00 hodin. Na bližší informace je dobré se podívat na internet. Podrobný kontakt tady uvádět nesmím, to by vypadalo, že dělám reklamu. Ale kdo tuto úžasnou cukrárnu navštíví, tak pochopí, že reklamu dělat nepotřebují.

Záchytná pavučina zmrzliny chtivých kolemjdoucích je dle mého názoru opravdu dobrý cíl výletu. Samozřejmě až to koronavirus dovolí.

*

Povídání o dalším zajímavém místě spojeném s jídlem a pitím: https://pavelliprt.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=734155

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Liprt | neděle 22.3.2020 17:08 | karma článku: 15,54 | přečteno: 1257x