- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
*
„Domácí kuchařka“ Magdaleny Dobromily Rettigové stále žije,
protože při vaření kromě chutí znala i trochu kuchařské poezie.
Já však znám jiné knihy, které se vaření věnují,
„Dobroty tisíce a jednoho kouzla“ se jmenují.
*
Moje žena Pavlínka a její báječná kuchyně,
?toulky v zajímavé kulinářské krajině.
U nás doma zní od rána do večera
neskutečně úžasná labužnická opera.
*
Hotové jídlo na talíři jako krásný obrázek,
recept jednoduchý, není třeba otázek.
Sladkou, slanou, hořkou i kyselou chuť zná,
kuchařský dar od Boha patrně v sobě má.
*
Zraková, chuťová a čichová radost,
tanec Pavlínky v kuchyni má ladnost.
Neustále se obnovující požár mých chuťových buněk
dokáže uhasit tato dáma i v noci, když je úplněk.
*
Takovou kuchařku jsem vždycky chtěl,
úžasně sladkou, a ne hořkou jako chmel.
Na dlouhé večery, na cestu ke hvězdám,
báječnější dámu na světě neznám.
Vězte lidé, že kouzlit v kuchyni není žádná věda,
na fejsbůku vám pomůže dobrá nápověda:
„Receptíky zdravého papání“,
zdarma jsou tam k dostání.
O kuchařském umění mé ženušky jsem tady již psal: https://pavelliprt.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=735235
Další články autora |
Syndrom náhlého úmrtí kojence (SIDS – sudden infant death syndrome) je doslova noční můrou všech rodičů. V současné době lze tomuto zbytečnému...