Dvacetiletí Vojta s Kubou, ale už bez Matěje na Městské hoře v Berouně

Město Beroun má jednoho medvěda ve svém městském znaku, druhého na svém praporu a dva medvědí bratry lze spatřit v medvědáriu na Městské hoře.
Před týdnem

Už to bude skoro dvacet let (rok 2001), co někteří z nás sledovali večerníček Méďové. Pro někoho populární a oblíbená věc, jiní tvrdili, že to není pro děti. Tak už to bývá. Ale mě se medvídci líbili tenkrát v televizi i následně v Berouně.

Před týdnem

Naposledy jsem tam zavítal o uplynulém víkendu. Ale už tam nejsou tři medvědí bratři. V roce 2016 Kuba a Matěj osiřeli, jejich bráška Vojta zemřel patrně na infarkt.

Medvědí bráškové Vojta, Kuba a Matěj se narodili v Českém Krumlově 13. ledna 2000. Jejich rodičům Kateřině a Vokovi bylo čtrnáct let a odmítli se o ně starat. Tudíž se jich nejprve ujal místní medvědář a poté filmař Václav Chaloupek. Ten je obsadil do hlavních rolí Večerníčku a udělal z nich filmové hvězdy.

V roce 2010

Když skončilo natáčení, stalo se jejich novým domovem město Beroun. K medvědům v městském znaku a na praporu přibyla tři živá zvířátka. Pro Matěje, Vojtu a Kubu nechali vybudovat na svahu Městské hory nedaleko centra města medvědárium s příslušným zázemí a velkým výběhem i bazénkem.

V roce 2010

Kdysi roztomilá medvědí mláďata mi připadají trochu přežraná. Když režisér a scénárista Václav Chaloupek natáčel s trojicí medvíďat v roce 2000 zmíněný Večerníček, nevážila dohromady ani deset kilo. Dnes mají o trochu víc.

Před týdnem

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Liprt | čtvrtek 11.6.2020 12:20 | karma článku: 25,93 | přečteno: 1791x