A ještě bych v hospodách zakázal pivo…

„Tak pane hospodský, popelníky pryč, toho obézního pána na váhu a ten s nemocnými játry pouze nealko ano?!“  Pokud většina populace nekouří, není to všechno kolem (ne)kuřáckých restaurací zbytečné? 

Jen mám nějak pocit, že vlk se nažere a koza zůstane celá. Z pár dalších hospod se snad stane nekuřácká (proč ne, jedině dobře), pár hospodských se na to prostě jednou provždy vy…. (rozuměj -  už z principu pověsí živnost na hřebík) a nějaká ta hospůdka se prostě změní na klubovku, privátní podnik, kde se cesta k obejití „protikuřáckého“ už jistě najde. Takže mnoho povyku pro nic?!

O tom co je správné, rozhodujeme my! I kuřáci dnes často vyhledávají nezahulené prostory a není na škodu, že jich přibývá. Zajít „na jedno“ a nesmrdět, není už takový problém a nekuřákovy plíce mohou být ušetřeny. Možná tak jde nakonec o zdraví samotných kuřáků, které leží na srdci zákonodárcům. Je fajn, že se zase najde někdo, kdo nesvéprávným občanům poradí, co je správné, co mají dělat a jak se mají chovat.

EET na všechno. Pokud jde tedy o to zdraví, moc bych se přimlouval, aby u vstupu každé restaurace byla k dispozici decimálka a pověřený pan vrchní, aby dle váhy příchozích přiděloval jídelní lístky. Jeden dietní a druhý pro ty hosty, kteří si nějaký ten prohřešek dovolit mohou. Popravdě, nevím, jak se měří tvrdost jater, aby bylo možné (na základě měřených hodnot) zamezit přísunu zdraví taktéž škodlivého alkoholu, ale třeba to půjde zajistit v rámci EET – třeba jako nějaká databáze? Cesta ke zdravému životnímu stylu podle not moudrých je připravená a nastoupí Elektronická Evidence Fšeho - EEF. 

Opatrujte se ?   

Autor: Pavel Kuchynka | neděle 7.6.2015 22:05 | karma článku: 33,35 | přečteno: 1363x