První velký úkol Slávka Sobotky

Slávek Sobotka do toho zostra šlápnul. Vláda zasedala poprvé teprve před měsícem, ale rozhodně neztrácí čas a činí se. Karty jsou rozdané, ministerstva obsazené, priority jsou jasné.  Sám Sobotka se proto razantně pustil do svého prvního velkého úkolu. A tím není nic menšího, než krize v českém lázeňství.

A chlapák se činí. Už letos totiž dostanou provozovatelé českých lázeňských zařízení pod Sobotkovým dohledem mohutnou finanční vzpruhu v podobě 500 milionů korun. Půl miliardy.

Rozdávání peněz z cizího šlo soudruhům z ČSSD vždycky dobře. Obzvlášť těm, kteří nikdy nepracovali a celý svůj dosavadní život strávili splétáním politických intrik v útrobách parlamentu. Divím se, že do lázeňství nenapumpovali rovnou 1,4 miliardy, o které podle činovníka lázeňského svazu Eduarda Bláhy české lázeňství přichází každý rok kvůli skrblíkovi Hegerovi. Vždyť zdroje přece jsou, však to známe.

Protože je lázeňství prioritou naší nemocné ekonomiky, zvýší se také úhrady za pobyt dospělých o 100 Kč na den a o 200 Kč za den na děti. Také se prodlouží podporované pobyty z 21 na 28 dnů a u dětí dokonce na dobu neomezenou.

Předpokládám, že české lázeňství ožije a přitáhne další podnikatele, kteří se rádi svezou na vlnách státem dotovaného podnikání. Předpokládám také, že po lázeňství si Sobotka vezme do parády také české stavebnictví, zemědělství, průmysl, maloobchod… a všem nám bude dobře!

A i kdyby ne, tak zůstanu optimistou a budu aspoň doufat, že provozovatelé lázní jistě promění tuto velkorysou podporu v něco prospěšného.

Autor: Pavel Kovařík | pátek 28.2.2014 7:12 | karma článku: 23,36 | přečteno: 949x