Nejdete volit? Není to vaše chyba!

Nevolit je dokonce vaše právo. A rozhodně to nemá co do činění s nezodpovědností, jak se vám někdo snaží namluvit. 

Je úplně jedno, jestli se pro neúčast ve volbách rozhodnete prostě proto, že si nedokážete vybrat, nebo proto, že dáte přednost práci na zahrádce nebo výletu do přírody. I to je totiž volba.

Co je ale ještě důležitější, tak vaše neúčast ve volbách je především chybou politiků. Je to jednoduché. Jsou to oni, kdo potřebují váš hlas. A jsou to oni, kdo vás nedokáže přesvědčit, abyste jim dali svou důvěru.

Ať si říká kdo chce co chce o nezodpovědnosti a občanské povinnosti, jsou to pořád jen řeči. Co hůř, je to jakýsi způsob vydírání zabalený do velkých slov. Pokud se někdo snižuje k takovým prostředkům a vynucuje si voličskou přízeň jakoukoli formou násilí, zjevně nedokáže přesvědčit jinak. Opravdu si pak zaslouží důvěru lidí?

Jednou z nejčastějších příčin, proč lidé nechodí k volbám, je však zklamání a pocit bezmoci. „Copak jim můžu věřit, když už mě politici tolikrát zklamali?“ Taky to znám. A nejít k volbám může být velmi silný vzkaz politikům, aby se sebou něco začali dělat.

Osobně to ale letos udělám jinak.

Půjdu a dám hlas někomu novému.

Za pokus to stojí.

 

PS: Tipy, jak najít správnou stranu, jsem popsal v předchozím článku. Pro voliče z jižní Moravy mám pak tři konkrétní tipy, z čeho vybírat.

Autor: Pavel Kovařík | středa 5.10.2016 7:00 | karma článku: 19,06 | přečteno: 837x