Kam na ty nápady chodí. Aneb ČSSD nás baví.

Po volbách nás čekají samé hezké věci. Nová vláda pod taktovkou sociální demokracie se do toho hodlá opřít. Zvýší daně, aby nám ukázala, jak se vydělávají peníze pro státní rozpočet. Za peníze vyrvané občanům z peněženek to pak hodlá pořádně roztočit.

Aby byla show dokonalá a užili si i občané, připravuje pro ně ČSSD celonárodní loterii, za kterou by se nemusela stydět ani Bába Tutovka. Funguje to jednoduše. Pokud si u nějakého parazita, pardon, živnostníka,  něco koupíte, obdržíte ke svému nákupu účtenku z jeho registrační pokladny. Tuto účtenku poté zašlete na sběrné místo. Pak už vás čekají chvíle napětí u veřejnoprávní televize, která bude jednou za čtrnáct dní losovat šťastné výherce.

A jaké budou výhry? Pro inspiraci jela ČSSD ke svým kolegům na Slovensko. Tamní premiér Fico jim poradil, že by měli mířit vysoko. Minimálně deset tisíc euro. A jednou za čas vložit do hry auto. Tuzemská výroba, aby se podpořila ekonomika, to dá rozum!

Kromě zábavy pro široké vrstvy lidí to celé bude mít dopady na zaměstnanost. Pracovníci finančních úřadů se totiž nejspíš nudí, takže jim vláda přidá práci v souvislosti s dohledem nad kompletní agendou celonárodní hry. Očekávejme také zřízení speciálního úřadu pro celonárodní loterii a nejlépe s regionálními pobočkami.  

Nezní to celé kouzelně? Upřímně by mě zajímalo, kam na tyhle super nápady moji spoluobčané ze socdem chodí. Někdy si ale říkám, jestli se jim ty mozky v těch jejich poslaneckých sklenících nezahřívají už trochu moc a jestli by neměli jít konečně dělat něco pořádného.

Autor: Pavel Kovařík | úterý 19.3.2013 12:20 | karma článku: 29,67 | přečteno: 1105x