Slalom mezi agenty - Volby 2013

V množství agentů se volič těžko orientuje, je jich totiž letos tak nějak přehršel. Mám rád humor, a tudíž nemám rád agenty STB. Dokonce ani agenta Bureše, který není jako politik a maká. Nesnáším ty vážné tváře, které po 20 letech v politice nám opět říkají, že prosadí fungující stát, případně dají zemi do pořádku. K úsměvu mě pobízí jen osvícený pán z Úsvitu, který mluví o konci bordelu, zvláště s vědomím souvislostí poslední hradní aféry, na které se pase bulvár. Nejvtipnější mi proto přijde Agent 009, ale ten se dá volit pouze v Praze. A co my Středočeši? Ač jsem převážně nevážný, jeden vážný tip mám.

Pavel Kárník

 No popravdě on zase tak extra vážný nebude, nedokáži být vážný déle než hodinu. Ona žádná strana není celá složena jen z Mirků Dušínů a volit osobnosti napříč kandidátkami se bohužel nesmí, i když to ve volebním programu má ta pro mě téměř nejméně přijatelná – SPOZ, kde mezi mafiosy i Šlouf byl bílou ovečkou.

Jsem Kolíňák a jsem na to hrdý. Jsem rád, že Kolín zatížený obřími dluhy (díky kolínskému rodáku Miloši Zemanovi) je nyní veden partou, které věřím. Věřím konkrétním lidem a je mi skoro šumafuk která strana je na krásnou kolínskou radnici vyslala. Spolupracují, umazávají dluh a přesto je Kolín pulsující a živé město.

Pro ty co neví - v Kolíně máme starostu Rakušana, tedy jménem s velkým R (i když velmi dobře vládne němčinou) a dva schopné místostarosty. Všichni tři jsou mladší, ale mnohem lepší politici než jsem já a věřte, že o nich v budoucnu ještě mnohokrát uslyšíme.

Uff, to jsem byl ale dlouho seriózní, rychle to musím tedy shodit. Ano přiznávám, mám svého vyvoleného Agenta 007 – to je to správné číslo a nejen do voleb. Mým Jamesem Bondem, je číslo 7 na kandidátce středočeské TOP 09, kolínský místostarosta přes kulturu, sport a školství atd., Jan Pospíšil. Je to hlava študovaná, umí toho moc, ale já oceňuji jeho smysl pro humor a životní nadhled. Umí si udělat legraci i sám ze sebe a tak vím, že by svým nadhledem byl oázou, v té nudné vyprahlé poušti v centru Prahy na adrese Sněmovní 176/4, v Praze na Malé Straně.

Využiji svého práva preferenčních hlasů a budu kroužkovat č.7 na volebním lístku č.4, budu teda kroužkovat i další, třeba zrovna i č. 8 a ještě …– to už by nebyla volba tajná a tak již raději mlčím.

Mám velké štěstí, že kandidáta(y) znám osobně, nemusím se spoléhat na média, billboardy, veselé kampaně na náměstích. Nenechám se opít rohlíkem (či koblihou) od pána, který zapomíná dávat do párků maso, mám totiž maso rád, stejně jako humor. Už vidím tu nelichotivou diskusi pod článkem a jsem na ni připraven. Můj Agent 007 se narodil až deset let poté, co literárního hrdinu stvořil spisovatel Ian Fleming a nemá povolení zabíjet. Dokonce nepronásleduje ani lepé děvy, jsa šťastně a dlouho ženat. Neslouží v MI6 a v politice se pohybuje tak krátce, že je úplně normální a zatím ho ještě humor nepřešel…

Tento blog rozhodně není nějakým volebním návodem, či zaručeným doporučením. Máte-li svého známého, kterému věříte v nějakém jiném politickém uskupení – máte štěstí a volte i srdcem, někdy hlava nestačí.

 

Autor: Pavel Kárník | úterý 15.10.2013 9:18 | karma článku: 8,62 | přečteno: 498x
  • Další články autora

Pavel Kárník

21. srpen - s knedlíkem v krku.

13.9.2017 v 10:36 | Karma: 18,71