Prosím, nemočte koním do boxu.

Pana Josefa Váni jsem si vždy vážil. Dokázal toho ve svém životě opravdu moc. Poslední dobou však nějak nevím...

Dopingový skandál na Velké pardubické je průser. Dva z šesti kontrolovaných koní mají pozitivní nález, včetně vítěze Velké pardubické. Vyjádření dostihové autority, Josefa Váni, jsou opravdu kuriózní: "Nějaká holčina, která se o koně stará si dá dva brufeny, vyčůrá se do boxu a máte koně pozitivního na zakázanou látku." nebo: "Když se silný kafař vymočí do boxu a kůň si toho lízne, je pozitivní na kofein." Další nebezpečí hrozí, dle Váni od postarších narkomanů: "Když třeba nějaký starší chlápek ten kokain užívá a pohladí koně, tak je kůň pozitivní na kokain."

Můžeme se dočíst, že v minulosti měl podobné problémy samotný Váňa a jeho koně již dvakrát byli pozitivní, což se neobešlo bez pokuty 20 tisíc pro manželku, Pavlu Váňovou a 15 tisíc pro Josefa Váňu. Zřejmě jim někdo soustavně močí do boxu.

Čistotě v dostihovém sportu, věřím skoro jako čistotě ruských olympioniků. Hrozím se tedy volební kampaně pana Váni, neboť jeho další metou je úspěch v politice. Snad jím rozdávané koblihy projdou dopingovou a hygienickou kontrolou.

foto: www.blesk.cz

Autor: Pavel Kárník | pátek 13.11.2015 8:26 | karma článku: 28,55 | přečteno: 1428x
  • Další články autora

Pavel Kárník

21. srpen - s knedlíkem v krku.

13.9.2017 v 10:36 | Karma: 18,71