Jak prezident Zeman upytlačil Wokouna

Psychosomatik MUDr. Jan Hnízdil:„Lidem, kterým imponuje Zeman, není pomoci. Oni o pomoc ani nestojí.“ Obdivovatelů arogance, manipulace, populismu, či neřestí jako alkoholismus, kuřáctví (tedy jen to od 27 let) je stále dost. Nejnověji se ve vlastnostech Miloše Zemana objevila uražená ješitnost a stihomam.

Nejen idiotské ústavní zvyklosti, ale i další tradice boří prezident lidu. Nepozval  na slavnostní ceremoniál u příležitosti předání státních vyznamenání bývalé premiéry. Tedy ty co byli v minulosti řádně zvoleni občany naší republiky. Vláda kamarádů, nikým nevolena  a bez vyslovené důvěry, však pozvána je. Zemanově selekci se nevyhnuli ani rektoři univerzit, ti však ukázali, že tradice naopak ctí, tím, že dali Zemanovi košem a poprvé se ceremoniálu nezúčastní. Bohužel ne všichni. Např. rektor Univerzity Jana Evangelista Purkyně René Wokoun tvrdí: „ Já se oslavy státního svátku zúčastním z úcty k tomuto svátku a k těm vyznamenáním. Akci svých kolegů považuji za přehnanou, za jakési bourání báboviček.“  Hrdinný postoj – proti všem? Nebo v tom čistém víně něco plave?

Profesor René Wokoun vystudoval  Přírodovědeckou fakultu Masarykovy univerzity v Brně.  Zde také dlouho působil. Proč právě on nepodpořil svou alma mater?  O volbách na ústecké univerzitě se dočtete zde: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/20101116_kandidat_rene_vokoun_ujep_univerzita.html  a rektorem byl jmenován prezidentovým předchůdcem a spojencem Václavem Klausem 23.2. 2011. Poté se nový rektor dostatečně uvedl: http://ustecky.denik.cz/zpravy_region/na-ustecke-univerzite-to-vre-ve-hre-jsou-velke-penize-20120706.html vyplatí se přečíst včetně odkazů. Odvolání schopných a dosazení kamarádů. Vrána k vráně sedá.

Mandát končí René Wokounovi 28.2.2015, jeho případné další jmenování záleží na i prezidentu Zemanovi. To mnohé vysvětluje. Z rektorského rybníčku byl upytlačen Wokoun. Rybníkaři nevidí okouny rádi, dovedou se totiž rychle rozmnožit a potom užírají potravu kaprům. Snad po volbách nebude mezi námi okounů a pytláků ještě více.

 

Autor: Pavel Kárník | sobota 26.10.2013 10:32 | karma článku: 19,86 | přečteno: 841x
  • Další články autora

Pavel Kárník

21. srpen - s knedlíkem v krku.

13.9.2017 v 10:36 | Karma: 18,71