Jak ministr Toman (ne)zastavil Kalouska

Každý den cestou z práce a do práce míjím množství billboardů s „upřímně“ se šklebícími politiky, kteří se nejen mě snaží přesvědčit, že jen oni jsou těmi pravými. Největší billboardy má na mé trudné cestě do zaměstnání SPOZ, je na nich ministr v demisi Miroslav Toman a velký nápis: Zastavili jsme Kalouska!

Pavel Kárník

Nějak jsem nepochopil, proč je tváří SPOZ ve středočeském Kolíně lídr Zemanovců v Ústeckém kraji, ale budiž. Ono toho je k nechápání více, ale stranu, jež vyzobala ty nejkyselejší rozinky z „vlády odborníků“ snad pochopit ani nejde.  Pana ministra Miroslava Tomana volit nebudu, neboť ani nemohu a hlavně nechci. Není to ten pravý, a je zatraceně nalevo.

Pan Miroslav Toman sice vůbec nikoho nezastavil, ale stihl toho ve svém životě již poměrně hodně, jak lze dohledat ve veřejně přístupných zdrojích. Jeho otcem je bývalý politik Komunistické strany Československa, ministr zemědělství a výživy České socialistické republiky. 

To je prosím jen konstatování, stejně jako to, že jeho bratrem je další podnikatel v rodině Zdeněk Toman, kdysi velmi propíraný díky rozvodu s herečkou Kateřinou Brožovou, jež měla být hvězdou kandidátky ČSSD v minulých volbách, mimochodem – svět je malý – rozváděli se v Kolíně.

Další články o životě a podnikání dynastie Tomanů jsou mnohem závažnější a nechám každému k hodnocení, kdo také byl členem vlády přátel odborníků Miloše Zemana…

Rudá dynastie Tomanů - http://www.zvedavec.org/pohledy_1041.htm,

Zemanovými sponzory: http://aktualne.centrum.cz/domaci/politika/clanek.phtml?id=759558, dluhy 600 milionů: http://aktualne.centrum.cz/domaci/zivot-v-cesku/clanek.phtml?id=785099

Ani nevím, proč jsem si vzpomněl po přečtení výše uvedeného, na verš Františka Ladislava Čelakovského z jeho básně Toman a lesní panna:

Toman koněm zatočil,
v šíré pole poskočil,
zaťal zuby, smračil čelo,
kolem všecko neveselo.

I mně je z toho neveselo a  jeden závěr si dovolím přeci jen udělat – pan ministr Toman lže, on ani partička SPOZ Kalouska nezastavila a jediný kdo opravdu může Miroslava Kalouska zastavit, je volič! Ale ne ten v Tomanově Ústeckém kraji, ale u nás ve Středočeském kraji, kde je Miroslav Kalousek lídrem TOP 09. Je to jednoduché, musí však volit TOP 09.

Každý z nás voličů vládne mocnou zbraní 4 preferenčních hlasů a víme již z minulých voleb, že dobrý kandidát dokázal skočit z posledního místa až na první a zase naopak, „vykroužkovaní“ lídři kandidátek semlelo kolo politických dějin. (Zdravím touto cestou např. Ivana „Íčka“ Langera). Za sebe však rovnou říkám, že bez Kalouska by byla v politice nuda.

Jak jsem již psal v minulém blogu – 16.10.2013 zavítá do svého rodného Kolína pan prezident Zeman a já byl  pozván na setkání s ním na kolínské radnici. Nepůjdu, neboť svou přítomností bych vyjádřil podporu jemu, SPOZ a vlastně i ministru Tomanovi, který (ne)zastavil Kalouska. 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Kárník | čtvrtek 10.10.2013 11:59 | karma článku: 19,97 | přečteno: 1063x
  • Další články autora

Pavel Kárník

21. srpen - s knedlíkem v krku.

13.9.2017 v 10:36 | Karma: 18,71