Tak prý do OKD nalijeme další miliardu, máte radost? Pamatujte si to, až půjdete k urnám!

Máme se radovat, nebo nadávat? Pomůže jedna miliarda sedmnácti miliardami zadluženému podniku? Nebo je to spíše další nenávratná sociální dávka, která nakonec možná ani neskončí v kapsách horníků, ale opět na účtech vlastníků? 

https://www.novinky.cz/ekonomika/405814-okd-dluzi-17-miliard-babis-zvazuje-ze-ji-stat-pujci.html

https://www.novinky.cz/domaci/405848-stat-musi-okd-pujcit-jinak-to-nejde-rekl-mladek-a-navrhl-rovnou-miliardu.html

http://svobodneforum.cz/udalosti/stat-by-mel-okd-pujcit-miliardu-korun-pral-si-mladek-pred-schuzkou-s-babisem/

Právě se díváme na neosocialismus v přímém přenosu, který nám i "předlistopadový" komunisté musejí tiše závidět. Kdosi několik let tuneluje společnost těžící "naše černé zlato" a stát tomu nečinně přihlíží. Konec se pak snaží napravit, jak jinak nežli naléváním dalších miliard korun do bezedné díry z daní vybraných od nás všech.

Ještě předtím slibuje horníkům výsluhy na několik let a předčasné odchody do důchodu za další miliardy korun od nás všech. To všechno v době, kdy máme historicky nejnižší nezaměstnanost, dokonce nejnižší v celé EU. V době kdy zejména ve strojírenském (automobilovém) průmyslu chybí více jak 100 tis. pracovníků, především v dělnických profesích, stát řeší štědré sociální dávky pro 10-15 tis. potenciálně propuštěním ohrožených horníků.

Co kdyby se stát, resp. politici ovlivnění neustále se blížícími nějakými volbami, více zaměřili spíše na investice do pracovní mobility? Přitom se ještě předhánějí, kdo vlastně s tou miliardovou převratnou myšlenkou ve skutečnosti přišel. Hlavně si to pamatujte, až zas půjdete volit! Stát se od nás snaží vybírat stále více a více prostředků a odpovědní politici se diví, že při jejich naprosto neuvěřitelném způsobu hospodaření, daňoví poplatníci zrovna nejásají. Připravují nás, jak mávnutím kouzelného proutku, o stále více a více svobod a naši společnost tak pomalu a jistě vedou zpět do doby před rokem 1990. V podstatě se dá říci, že již žijeme v době spotřebního, konzumního neosocialismu. Je to opravdu důvod k jásotu?

 

Autor: Pavel Holub | středa 8.6.2016 10:01 | karma článku: 35,24 | přečteno: 1604x