iDnes.cz: Putin promluvil o stavu Ruska. Opřel se do Turecka a velí k boji s terorem...

Ve svém projevu Vladimír Putin snad opravdu nezapomněl na nic podstatného a jeho otevřenost mi popravdě vyrazila dech. Moc dobře evidentně ví, že lidé nepřemýšlí. Je to skvělý vůdce Ruska a bohužel o to větší "náš nepřítel"!

http://zpravy.idnes.cz/vladimir-putin-a-projev-o-stavu-zeme-d7h-/zahranicni.aspx?c=A151203_092644_zahranicni_ert

Nežli se pustím do hodnocení a svého pohledu na jednotlivé výroky nebo pasáže z projevu Vladimíra Putina, je nutné dodat, zejména kvůli vám co už mi znáte např. odsud z blogu a víte jaké zastávám ve skutečnosti názory, že z pohledu Ruska, běžných ruských občanů je samozřejmě Putin opravdu snovým vůdcem, tím, kdo dělá všechno proto,  aby Rusko i sebe samotného (pořadí čistě náhodné) dostal zpět alespoň na úroveň před 1-2 roky tj. na úroveň před uvalením sankcí, které nakonec opravdu evidentně zafungovali. Nevím, zda ti co je vymysleli a použili si ovšem uvědomili, s jakým obrem v podobě Ruska a kultem obestřeným monstrem v podobě Putina si zahrávají. Připomenu pouze jeden ze svých výroků... Je islámský stát opravdu NAŠÍM současným skutečným největším nepřítelem?

Takže pohled na Putina očima jeho národa, ale i zcela opodstatněně pohledem např. Bašára Asada máme za sebou a přejděme tedy k tomu, co by ve skutečnosti z Putinova projevu ke svému národu, ale většina z nás doufám moc dobře ví, že nejen v tomto jeho projevu, není jeho národ zdaleka tím hlavním adresátem. 

Budu reagovat na konkrétní Putinova slova, pasáže projevu, případně komentáře v článku, ke kterému píši tento komentář. Máte-li tedy skutečný zájem dozvědět se můj názor v souvislostech a ne si zas jen pouze ulevit v diskuzi k blogu, doporučuji vám otevřít si vedle v okně (prohlížeči) ten samotný článek na který reaguji tj. viz odkaz výše. Pokud se navíc chcete opravdu něco dozvědět, zkuste dočíst až do konce jak jeho slova, tak ty moje a pak se zamyslet!

V úvodu projevu zmínil Putin zejména hlavní úspěchy Ruska v boji s terorismem a nezapomněl samozřejmě zmínit zločin ze strany Turecka. Přesné citace jsou v článku!

Kdyby Rusko pod vedením Putina nevstoupilo do boje proti "terorismu" byl by jeho projev ke stavu země hodně pesimistický viz. další pasáže ke kterým se dostaneme, možná i dost krátký. Vůdce Putin, ale nenechal nic náhodě a vyrazil na pomoc terorismem se zmítající Sýrii. Ve sjednocení země, ale i zbytku světa na svoji stranu mu pomohla i tragédie dopravního letadla s více než 200 ruskými obětmi. V projevu už jaksi zapomněl zmínit, že ve skutečnosti v Sýrii nebojuje proti IS, ale proti rebelům a pučistům, kteří se pokoušejí svrhnout Asadův režim.

si NEmyslím, že svržení Asadova režimu, stejně tak jako svržení ostatních autoritativních režimů v muslimských zemích na severu Afriky i blízkém a středním východě  byl správný krok a správné vměšování naši civilizace do té jejich. NAOPAK výsledky těchto našich činů a aktivit v této oblasti si dnes zcela po právu, v podobě uprchlíků, ať už těch ekonomických, nebo těch co utíkají před válkou, "užíváme". V tomto se tedy s Putinem dokonce shodneme.

Opakuji ale, že IS stát Putinovi vadí jen z toho důvodu, že obchoduje s ropou asi lépe než jeho země, nebo on sám, je to prostě nekalá konkurence. Tím, že pomůže udržet režim Bašára Asada a stane se jeho hlavním spojencem, osvoboditelem, bude mít v této oblasti (části světa) samozřejmě dalekosáhlé důsledky, zejména s ohledem na strategickou polohu Sýrie jak z obchodního tak i vojenského hlediska a opět tu nejde v konečném důsledku o nic menšího než ROPU! 

Skutečné cíle svojí přítomnosti v oblasti Sýrie, ale i skutečný důvod zatažení Turecka do konfliktu se ale přímo dozvíme zejména v části Putinova projevu týkající se "zahraniční politiky", tak je to uvedeno v článku, byť se v ní zabývá ve skutečnosti domácí hospodářskou a ekonomickou situaci ve své zemi. Že by Putin zbytek světa již vnímal jako domácí politiku?

Ale pojďme raději dále. Zde se zcela bez obalu vyjádřil k tomu, že Rusko dnes chudne zejména díky nesmírně levné ROPĚ a Turecko má přitom tu drzost ji odebírat z jiných zdrojů a dodal: 

„Jestli nic nezměníme, projíme naše rezervy a ekonomika neporoste. Kvůli aktuálním problémům nelze ztrácet ze zřetele globální tendence. Vznikají nová obchodní uskupení, mění se rysy světové ekonomiky. Můžeme a musíme zaujmout místo mezi vůdci. Rusko nemá právo být zranitelné,“

Z pohledu Rusů, jistě svatá slova, ale z pohledu našeho "světa"? Zkuste si přečíst moje předcházející blogy na toto téma a tam najdete odpovědi i na tu část jeho projevu, která následovala a týkala se armády a zbrojení a kde vlastně bez skrupulí přiznal, jakým je pro Rusko účast v Syrském konfliktu přínosem. Podotýkám, že tehdy když jsem blogy psal, jsem skutečně neměl dnešní Putinův projev k dispozici, nejsem ani jeho korektorem... 

Proti komu asi bude ty zbraně a nové vojenské technologie potřebovat? Komu bude asi potřebovat dodávat tu ropu a zemní plyn? Kdo odstoupil o projektu Turkish Stream? Stále mě ještě považuješ za blázna a věříš i ty v Putinův kult a étos?

Nejhorší na tom celém je, že on už se svými úmysly ani netají, říká je nahlas a naše nemlčící, snad dokonce většina si to ani nedokáže pospojovat. Tak proč by vlastně měl lhát a používat propagandu? Klidně může říkat co si myslí, čeho tím chce dosáhnout a jenom použít správný "titulek"... On ten zbytek stejně přeci nikoho nezajímá...

No pokud jsi to dočetl až sem, asi mi i rozumíš, moc ti tedy děkuji a těším se na brzkou shledanou u dalších mých blogů... 

 

Dále připravuji témata:

3. Terorismus, válka versus velká hospodářská krize - den poté, rok poté 

Předpokládám, že dokončím a uveřejním do konce tohoto týdne, teď už spíš doufám, než předpokládám... ;-)

5. Vzdělání? K čemu, když neumíme přemýšlet!

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Holub | čtvrtek 3.12.2015 17:21 | karma článku: 22,66 | přečteno: 1160x