Deutsche Bank - německý zázrak, nebo podvod jako v Lehman Brothers?

Jeden týden totálně zruinovaná, skandály vláčená Německá banka bank a druhý týden zřejmě zázrakem vyléčená a dokonce v zisku. To není scifi, ani špatný žert bohužel, to je realita současnosti na bankovním trhu. Jak tohle dopadne?

První polovina října 2016:

https://www.novinky.cz/ekonomika/417013-akcie-deutsche-bank-se-opet-propadly-jeji-sef-se-nedohodl-s-americany-na-snizeni-pokuty.html

http://ekonomika.idnes.cz/usa-pokuty-pro-evropske-banky-dk9-/eko-zahranicni.aspx?c=A160917_132129_eko-zahranicni_pku

Druhá polovina října 2016:

http://https://www.novinky.cz/ekonomika/418863-deutsche-bank-prekvapila-a-ve-tretim-ctvrtleti-se-vratila-k-zisku.html

http://roklen24.cz/a/iX472/deutsche-bank-vysledky-prekvapila-je-zpatky-vzisku

Zázrak, nebo jen další podvod s čísly? Opravdu žijeme stále v realitě? Co odstartovalo realitní a hypoteční krizi v USA v letech 2007-8 a jaké byly její důsledky? Krach Lehman Brothers. I ta fixlovala s čísly, v rozsahu do té doby naprosto nepředstavitelném a do poslední možné chvíle ujišťovala, že je všechno v naprostém pořádku. Jak se krize nakonec projevila ve světě v Evropě i u nás si snad pamatujeme, není to zas tak dávno. 

Dokonce i současné problémy Deutsche bank úzce souvisí z touto krizí. Jak to ale vypadá nejen Německo, ale i zbytek Evropy a světa může být zcela v klidu, protože přeci opravdu nic vážného nehrozí, historie se přeci neopakuje, máme kontrolní mechanismy... Tedy až do vyhlášení bankrotu samozřejmě!  

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Pavel Holub | pondělí 31.10.2016 17:15 | karma článku: 44,07 | přečteno: 2136x