Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

bojovnik2

6. 10. 2011 14:37
Můžete se snažit o "vtipné" vysvětlení, ale stále jste a zůstanete obyčejný, trapný zlodějíček.

2 0
možnosti

talpa

7. 10. 2011 8:50
Re: Můžete se snažit o

ale ze nas trapnych zlodejicku v tom metru je. Vsadim se ze i nejmin polovina co se tu tak kasa. On kazdy kdo si rika bojovnik vetsino byva jen trapny troll co by mi to do oci nerekl :)

0 0
možnosti

Stará kára

6. 10. 2011 10:22
Příšerné

Jezdím zásadně podle "vygooglovaných" jízdních řádů. Bez problémů. Doprava funguje bezvadně.

    No - některým se přihodí nepříjemná věc.  Z tisíců spojů pod jeden vlak vhodí pasažér kovový předmět (tašku na kolečkách). Zřejmě pro autora blogu div: ten kov způsobí zkrat. A cca půlhodinový výpadek.  A autor blogu má nárok nadávat globálně. Už slyší "škodolibý hlas, oznamující výluku". Zřejmě nejen management, ale každý zaměstnanec DP se vyžívá v možnosti, způsobit cestujícím problém.

   Autor blogu se zřejmě domnívá, že pro takový případ má stát u každé stanice metra nejméně dvacítka autobusů s řidiči (placenými z našich daní, když darebáci jezdí načerno), aby problém, který v té stanici nastane max. jednou za půl roku vyřešili.  Jinak si totiž neumím vysvětlit, na co si ten člověk (okrádeje nás) stěžuje.   

    Možná si nestěžuje. Jen chce sám sobě omluvit (okecat) svůj nedostatek morálky (a "nekrást" není přikázání z morálky socialistické!!!).

2 0
možnosti

tina.sola.nova

6. 10. 2011 8:38
Je to vaše věc, každej máme svý svědomí,

ale mně připadáte jak exemplární příklad produktu doby: Něco "ochcáváte" a ještě se tím chlubíte. Poctivost a solidaritu považujete za socialistický přežitek (a Masaryk se obrací v hrobě). Váš článek působí dojmem, že se potřebujete upevnit v kramflecích a ospravedlnit sám před sebou - možná to tak není, ale opravdu to tak působí. Ale jak říkám, je to vaše svědomí... Rv

0 0
možnosti

Draki

6. 10. 2011 7:38
A proč třeba taky platit dálniční známku, že?

Není jednodušší vozit se po dálnici zadarmo? Vždyť jsou rozbité, věčně ucpané, jejich výstavba je kvůli korupci předražená...Zkrátka chyba je podle Vás vždy všude jinde než VE VÁS A VAŠEM ZPUSOBU MYŠLENÍ. Já si naopak myslím, že CHYBA JE PRÁVĚ TAM:-):-)

0 0
možnosti

kram.bigbloger.lidovky.cz

6. 10. 2011 1:33
Teda chlape

No to tak byste v Londyne zblaznil! Pokud vam vadi par zpozdeni jednou za cas ve vasem super modernim metru z druhe poloviny 20 stoleti a jeste za to odmitate platit, tak to zijete uplne v jine realite. Umite si vubec predstavit, ze v nekterych mistech nejen za metro platime, ale dokonce je tak narvane, ze se obcas stane, ze vam proste ujede jedno dve metra protoze se nedostanete do vagonu. Obcas se stane, ze treba trikrat stojite nekde v tunelu. A zminovat fakt, ze tady jsou metra z 19 stoleti a zacatku 20 a kvalita trati tomu odpovida. Ja bejt vama tak kleknu na kolena a modlim se k Bohu za prazsky metro. To totiz vypada proti evropskymu prumeru jak luxusni hotel z daleke budoucnosti. Ty vole a jeste za to neplatit, tak tohle jde vymyslet jen v Cesku. No tady by to neslo, tady jsou turnikety a jen tak se to obejit neda. Jo a taky tady za to normalne trestaj protoze je to KRADEZ, coz je tady napsany na stanicich a mas tak zaznam v trestnim rejstrku pokud se to opakuje.

0 0
možnosti

dolch

6. 10. 2011 7:47
Re: Teda chlape

No tak v Praze se mi už taky párkrát stalo, že jsem se do metra nenacpal, ani na podruhý a když přijelo třetí narvaný, tak jsem to zabalil a šel raději pěšky. A to to mám předplacený ;-(:-)

1 0
možnosti

M61

6. 10. 2011 0:22
Vaše argumentace

mi připomíná klasický případ v práci "za tu almužnu, co mi dávají, tady nebudu dělat to a to", kdy zaměstnanec uvedenou větu říká kolegovi, myslí to smrtelně vážně a nevidí na tom nic špatného.

K jízdě MHD vás nikdo nenutí. Je to poskytnutí určité služby za smluvní cenu a pokud tu službu využijete, má se za to, že souhlasíte s cenou. Služba má jistě svá negativa, kvalita někdy nic moc, na druhou stranu Praha je na tom daleko lépe než spousta světových metropolí, zejména co se týče hustoty sítě.

Vaše poznámka o ceně - strávit půl hodiny v MHD a zaplatit za to 1 EUR je sice 2x více než u nás v Plzni, ale pořád je Praha značně konkurenceschopná. Stejně tak jako dostat se za 1,5 EUR z letiště do centra města.

V diskusi říkáte, že načerno jezdíte, protože se vám to vyplatí. Ok, když budete chodit po nocích vycucávat benzín z nádrží aut a dáte si při tom pozor, také se vám to vyplatí a nemusíte potom jezdit MHD.

P.S. Také jsem občas v životě jel načerno, ale obhajovat to, to ani náhodou.

2 0
možnosti

xychteen

6. 10. 2011 0:22
Neřekl bych, že je to zas až tak jednoduché s tou krádeží...

...protože v přepravním řádu je (přibližně, hledat to nebudu) uvedeno, že cestující je povinen mít platnou jízdenku a pokud se touto není schopen při kontrole prokázat, zaplatí (rovněž povinně) cenu jízdenky plus pokutu. Takže tento řád dodržuje i cestující, který tu jízdenku nemá a pokutu zaplatí (morálku nechme stranou) a jediný, kdo nehraje podle pravidel, je černoch, kopající revizora do kotníku a prchající...

:-)

Problematika černopasažérstva by IMHO stála za hlubší rozbor, ale s tím se sem asi nevejdu - například různé varianty jízdy na černo s naprosto odlišnými pohnutkami i způsobenou škodou. Nebo úvaha o tom, kolik procent těch, kdož považují černojezdce za darebáky nejhrubšího ražení, opravdu poctivě zaplatilo za všechny programy na svém počítači... :-) Dobrou noc.

1 0
možnosti

talpa

6. 10. 2011 0:40
Re: Neřekl bych, že je to zas až tak jednoduché s tou krádeží...

To je prave ono, neni to proste tak jednoduchy, cerny pasazer nemusi byt preci jen zlodej, ale i clovek co ty jizdenky proste flinka a neni to nejaky zlosyn, ja proste davam revizorum kdyz  me objevi penize. Obcas si listek koupim to bych lhal ze ne, ale kdyz pospicham a nemam nabity mobil(platim pres sms) tak na to proste dlabu... protoze vim ze na dopravu spolehat nemuzu a beru v potaz ze kdyz me objevi revizor zaplatim. Ale je to ruzny.... mam obdobi plateb a obdobi kdy prakticky vubec. Hodne se to lisi podle dopravni situace, arogantni ridici a problemy v jizdnim radu me obcas zazenou do stavu kdy  si listek nekupuju.... takhle bych to definoval pro upresneni...

0 0
možnosti

dolch

5. 10. 2011 23:00
Je to poměrně jednoduché

jízda na černo je KRÁDEŽ. DP nabízí nějakou službu za nějakou cenu a vy se můžete svobodně rozhodnout, jestli ji využijete nebo ne. Máte na výběr ještě spoustu jiných možností - můžete jet autem, smrdět a trčet někde v koloně, můžete jet na kole a nebo dokonce nejlépe, můžete jít pěšky a ještě to nakonec vaše tělo ocení, i když zkraje bude nadávat. Pokud ale využijete tu služby a nezaplatíte, není to ani hrdinství ani revolta, je to prostě krádež. Je to stejné, jako jít se nechat ostříhat a kadeřníkovi nezaplatit. Možná vás něco takového nikdy nenapadlo, protože kadeřník je zpravidla zároveň řidič i revizor. Ale jakmile jsou tyto dvě funkce oddělené, tak tu najednou máme spoustu hrdinů.

1 0
možnosti

talpa

5. 10. 2011 23:07
Re: Je to poměrně jednoduché

tak zvlast u me jste vybral dobre prirovnani v podobe kadernika:)) Ale ja tu ze sebe nedelam ani hrdinu, ani rebela... jen sucheho ekonoma, kteremu se to proste vyplati. Uvedu priklad, pokud by ciste hypoteticky stat tem co odmitnou platit dane nad 10 tis kc, dal jen pokutu 5 tis Kc kolik myslite ze by bylo tech co by ty dane zaplatili, vcetne Vas, slechetneho superhrdinu

0 0
možnosti

VerneP

5. 10. 2011 22:33
ty jo, ...

... vy uz jste lepsi nez nasi politici, vy uz klidne verejne priznate, ze kradete.

3 0
možnosti

janduben

5. 10. 2011 22:27
nevim

mhd nikde neslibuje ze se ve 100% pripadu dostanete vsude vcas, kdyz si koupim nove auto, tak take nemam zadnou garanci ze se mi nikdy v zivote neporoucha, mam ho tedy ukrast? pokud jste s mhd nespokojen, proc ji vyuzivate a nevezmete si taxika? proste staci priznat ze jste socka co se rada vozi zadarmo

1 0
možnosti

talpa

5. 10. 2011 22:49
Re: nevim

pokud mate hned jasno v tom ze jsem socka, musim se Vas na to zeptat z ceho vychazite:) Ale ja si preci taxika beru a obcas zaplatim ridici co si rika revizor:) a verte ze mam dokonce i dobry pocit, ze jsem mu prispel na vyplatu :) PF

0 0
možnosti
  • Počet článků 78
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1480x
Drzoun bez hranic, pisatel s perem i bez pera