Miloš, Václav II a Václav

Předem vím, že budu zas pravdoláskaře a za sluníčkáře. Mimochodem, nemám ta slova rád, protože se jimi nálepkují všíchni kdo se nám nehodí do krámu, ale nedá se nereagovat na článek o p. Klausovi a havlistickém systému.

Líbivě se nám tu líčí skorodisident Václav Klaus, mimochodem v té době na pozici ministra financí a následně premiéra. Chudák malý drží za prezidentování Václava Havla tiché spojenectví s druhým disidentem Milošem Zemanem. Tito usurpovaní oukropečci tiše trpí pod nadvládou havlistických přívrženců a politicky smutní. 

Naštěstí přijde doba osvícení a p. Klaus je rázem prezidentem. Povstane z popela jak bájný okřídlenec Fénix. Z té doby je nutné připomenout drobné zaškobrtnutí a slabost kdy podvakráte nominoval p. prof Drahoše do čela Akademie věd a udělil mu státní vyznamenání Za zásluhy. rozumějte, nemohl jinak, prezident a jeho pravomoc. Však by mohl p. prezident Zeman vyprávět jak je to s těmi nominacemi.

Matičko milosrdná ty to vidíš. Já si tu dobu pamatuji, vyrůstal jsem v ní. P. Klaus měl v té době celospolečenský i můj respekt. Měl vliv, charisma, politickou protřelost a hlavně připusťme si to i politickou korektnost. Ačkoliv měl s p. prezidentem Havlem názorové rozdíly, vycházeli spolu přátelsky a respektovali se. I za to byl uznávám a ctěn. 

Byla to doba Václava filosofa a řekněme si to otevřeně vládce Václava pragmatika a ekonoma. Kdy duchovní a mravní vliv měl na společnost Václav filosof a fakticky ekonomicky Václav premiér.

Je smutné a ostudné, že rozdílné názory a tajnou nenávist vyjadřuje p. Václav Klaus starší bývalému prezidentovi Václavu Havlovi až dnes. Měl na to docela dlouhou dobu, minimálně do r. 2011 kdy hupkal před jeho rakví.

Z toho pohledu chápu jeho odpor k p. Drahošovi. Co kdyby byl náhodou oblíbenějším prezidentem než on. (To že jím nebude p. Miloš Zeman je již dnes jisté)

Na závěr pevně věřím, že průměrný český občan má dostatek intelektu, nadhledu a hlavně svědomí, aby zvolil svého prezidenta správně a neposlouchal nějaké pseudohistorické bludy a argumenty typu:"Vždyť on je Marťan, podívejte". 

Zdar

Aleš teda Franz :D

 

 

 

 

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ales Pavel | pátek 19.1.2018 8:08 | karma článku: 17,31 | přečteno: 405x
  • Další články autora

Ales Pavel

Československo 1945

14.1.2024 v 16:21 | Karma: 23,82

Ales Pavel

Pochovejme Evropana

11.4.2022 v 16:30 | Karma: 6,63

Ales Pavel

Šli jste taky na Gotta?

13.10.2019 v 9:57 | Karma: 17,37

Ales Pavel

Když draka bolí hlava - recenze

9.11.2018 v 23:05 | Karma: 10,69