Chybějící manuály pro BFU aneb narodilo se nám dítě

Tak jsem zas po značné době tu. Nebudete mi věřit co se mi přihodilo. Narodilo se nám dítě. Člověk by netušil jak se nám to mimčo krásně binárně poskládalo. Dítě tedy můj syn Jakub (jak jsme dle vyčuhujícího pigtailu vydedukovali) se má skvěle k světu. Ale proboha lidi nechcete k těm dětem napsat pořádný manuál?

Normálně zuřím. Přečetl jsem už ledacos. Velké množství návodů a rad co všichni píšou, ale vždy úplně špatně. Uvedu příklad.

Rozhodl jsem se že svého malého analytika přebalím. Analytikem není bez důvodu. Kroutí očíma ke stropu a vzdychá jak analytik v naší firmě, dokonce i stejně vraští čelo. No ale abych neodbíhal. Dle manuálu na netu (tuším že z babycafe.cz či z nějaké podobné stránky) mu sundám pulovřík, otevřu na pátý pokus dupačky... sundám pleny plné nadělení.

Až sem dobrý. Třebaže nikdo nikde nepíše, že se má otřít prdelka vlhkým ubrouskem. To mě nezaskočilo, viděl jsem to někde v nějakém dokumentu o 3D tisku. 

Takže pokračuji dal, zkušeně položím plenu synovi na břicho, však jsem to četl několikrát, že mě může pomočit.

Předkloním se abych viděl jestli jsem správně ošetřil prdelku a.... životní energie s kterou mi poslal můj milovaný syn hnědou kašovitou hmotu na obličej, ta mě věru zaskočila.

Proč všude píší o zálibě v čůrání u malých capartů a neupozorní na takové, dle mého několikanásobně horší riziko. To mi není jasné.

No nebo proč se se nikde nepíše že takové dítě miluje kvílení písně "Pes jíííítrníííííííčku sežrááááááál, docééééééla mááááličkouuuu..." a absolutně ignoruje klasiku:"Takhle jedou pání a takhle jedou kmáni...."

Také bych rád upozornil, že zvuk který má drahá Eliška nazvala "skřípání líhnoucích se dinousaurů" značí, že náš rozmlsaný miláček se chce jen překulit.

Maminkám bych také rád vysvětlil, že nemají vrhat káravé pohledy na chovající otce, pokud zaslechnou zvuk podobný výbuchu pěchotní miny. Ne není to trávením znaveného otce, to opravdu ne.

Také jsem si všiml, že pokud Kuba leží vedle mě a já začnu softwarově tvořit, nasadí šmírácký pohled zloděje zdrojových kódů a spokojeně vrní. To bude asi v genech.

Rozhodl jsem se že k výročí prvního měsíce života dostane pogumovanou flashku, ať má co žužlat a zvyká si.

Příště přinesu další návody.

 

 

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Ales Pavel | pátek 30.8.2013 16:05 | karma článku: 17,72 | přečteno: 743x
  • Další články autora

Ales Pavel

Československo 1945

14.1.2024 v 16:21 | Karma: 23,82

Ales Pavel

Pochovejme Evropana

11.4.2022 v 16:30 | Karma: 6,63

Ales Pavel

Šli jste taky na Gotta?

13.10.2019 v 9:57 | Karma: 17,37

Ales Pavel

Když draka bolí hlava - recenze

9.11.2018 v 23:05 | Karma: 10,69