Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
M

maxas

25. 9. 2011 3:03
Svatá pravda,

vše co jste napsal je známo již desítky let. Bohužel stále existuje armáda ekonablblíků, ekovyžírků a ekolhářů, pro kteréje je daná problematika polem k sebezviditelnění. Většinou jde o lidi, pro které kilowat kilovolt jedno jsou. Ovšem možnost být proti je lákavá až neodolatelná. Tady je a bude ta největší potíž. Doufejme, že několik zdražení energií veřejné mínění  ovlivní k lepšímu. Jiná cesta, než jádro pro nás opravdu neexistuje.

0 0
možnosti
AH

alex hart

23. 9. 2011 15:39
Jak to ve skutečnosti je

Jsem rád, že reálné racionální argumenty už konečně dorazily i do senátu ČR. Autor v závěru svého článku píše, že už je na čase začít s tím něco dělat. Načase bylo asi tak před 20 lety. No ale prý začít něco napravovat není nikdy púozdě. No nevím.  S ohledem na naši rychlost organizování čehokoliv je podle mého odhadu u nás na výstavbu jaderné elektrárny potřeba asi 25 let. Počítám to od formulace a vyhlášení investičního záměru, přes vypsání tendru a zadávacího projektu, geologického průzkumu, vypracování nabídek, výběrové řízení, připomínkování, rozhodnutí o výstavbě, stavebnéí povolení, projekční příprava, realizaci stavební části, technologické část, elektro části a bezpečného systému řízení, uvádění do provozu a zkušebního provozu. 

.

Takže se obávám, že než se naši politici konečně rozhoupou,  bude to asi tak 10 let po kolapsu světové energetiky a my budeme plně závislí na dovozu odjinud. A to ještě mezitím prodáme stávající energetiku cizím zemím na splácení státního dluhu.

0 0
možnosti
AH

alex hart

23. 9. 2011 15:41
Re: Jak to ve skutečnosti je

Tož asi takovou mám důvěru v rozumné řízení naší energetiky ze strany našich politiků.

.

Kdyby to naši politici s energetikou opravdu mysleli dobře, neřvali by v devadesátých létech jako blbci  unisono o Temelínu jako o komunistické megalománii a třeba by koukali něco rozumného dělat.  A možná bychom už dnes mohli postupně zavírat uhelné elektrárny zamořující naše ovzduší a nemuseli bychom pře pár lety zbytečně vyhazovat peníze za nové odsíření pro dosluhující staré uhelné elektrárny. No ale co chcete v našem tureckém hospodářství.  Jeden senátor už možná pochopil, co je potřeba. No to je skvělé!   Není to skvělé?  Je to skvělé!!!

0 0
možnosti
PH

petrph

23. 9. 2011 9:14
je to tak

Ale energetická politika není jen o uranu.Na elektřinu,ani z jádra, zatím moc auta jezdit neumějí, a kdyby měli všichni doma topit elektřinu při jejich dnešních cenách dopujících elektřinu zdarma ze sluníčka,tak by jsme asi umřeli hlady.

Takže jaderné elektrárny ano, ale i ohlídat si to ostatní a na ekolobbisty pořádnej klacek páni senátoři

0 0
možnosti
AH

alex hart

23. 9. 2011 15:49
Re: je to tak

Jakej byste chtěl klacek?  Když kdekdo z politiků je namočenej v tom, že profituje nebo profitoval z toho, že se solární boom legislativně schválil. Jakou motivací mají naši politici vzít na lobbisty klacek, když právě od nich tečou politikům peníze za poškozování zájmů státu ve prospěch různých soukromých firem, jako uhlobaronů, solárních baronů, bank na zvětšování státního dluhu a  podobně.

0 0
možnosti
J

jjezekj

23. 9. 2011 7:19
Na politika to ujde, ale ...

Rozšíření elektroaut v současnosti by byl ekologický a ekonomický zločin a plýtvání právě těmi neobnovitelnými zdroji, co dochází. Spalovat potraviny a ničit si to nejdůležitější co máme, půdu, to už zavání spiknutím mimozemšťanů za účelem vyhubení lidstva. Jinak to ale ujde a většina senátorů by to mohla pochopit.

0 0
možnosti
S

Senga

22. 9. 2011 21:27
Naprostý souhlas

s autorem článku. Argumenty, které uvádí jsou přehledné, věcné a racionální.

1 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

22. 9. 2011 21:15
Včera bylo pozdě

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 621x
Starosta Chýnova a senátor za obvod 13 - Tábor.
www.eybert.cz
Rád zodpovím jakékoli Vaše dotazy na mailu eybert@taborsko.cz.