Ženy staňte se opět Ženami.

  Není to chyba v nadpisu článku. Jako Muž nemusí být vždy Mužem, nemusí být Žena vždy Ženou. Myslím tím v pravém slova smyslu.  

Ano, žena je vždy biologicky ženou. Má určité specifické morfologické znaky, které je od nás mužů odlišují. V tom jsou jedinečné. Svoji jedinečnost, svoji ženskost je ale zapotřebí pěstovat, rozvíjet a kultivovat.

 

Proč? No přece proto, aby se z nás opět stali Muži. To, že máte určité vrozené znaky, z Vás Ženu nedělá. Ano, nám mužům se vaše odlišovací znaky líbí, o tom není pochyb. Ale to je jen sexuální symbol. Nechci jej podceňovat. Je opravdu důležitý a pro mnoho mužů snad nejdůležitější.

 

To ale nestačí a Vy to víte. Ženu Ženou nedělá jen postava podle reklamy na spodní prádlo, ani vlasy z reklamy na šampony. Žena, která si uvědomuje svoji ženskost, svoji sílu Ženy, nepotřebuje upoutávat svoji pozornost vnějším vzhledem. To je pomíjivé jako aprílové počasí. Tato Žena poutá svoji pozornost již tím, že je. Vyzařuje z ní totiž energie, která se nedá zahalit do nejnovějších hadříků, či mejkapů. I když nebude oblečena podle poslední módy a nalíčená od stylistů poznáte to.

 

Ženy. Dejte šanci nám mužům probudit v sobě rytířkost, galantnost, obdiv Vaší zranitelnosti. Nemusíte být vždy první u dveří domu či auta, rádi Vám je otevřeme. Nemusíte být první v restauraci u stolu, rádi Vám dáme vybrat místo a odsuneme židli. Nemusíte se sama oblékat do kabátu, rádi Vám pomůžeme. Nemusíte.... Je plno věcí, které nemusíte.

 

Jen nám dejte šanci. Víme, že to vše zvládnete sami. O tom nikdo nepochybuje. V dnešní době ženy rády ukazují, že dokáží být samostatné, že dokáží v mnoha věcech muže zastoupit. Je to ale potřeba? Tím v sobě nepěstujete, nerozvíjíte, nekultivujete ženskou energii.

 

Věřte, že Muži Vám s tím rádi pomohou. Chce to ženský cit a odvahu. I tím probudíte v muži Muže.

 

Z myšlenek a života sepsal: Chalupský Pavel

 

 

 

 

 

Autor: Pavel Chalupský | čtvrtek 6.4.2017 7:42 | karma článku: 23,03 | přečteno: 668x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,59