Zážitkový pobyt pro muže.

Toť letitá mantra dovolených, prodloužených víkendů, či jen volného odpoledne. Prožitky, to je TO o co nám jde. Hlavně NĚCO prožít. NĚCO  s čím se můžeme kamarádům pochlubit. NĚCO velkého. Mám tip.  

Pár dní sami s potomkem.

Nabídl jsem čtyřletému vnukovi, že si vyjedeme na tři dny do kempu. Řeknu na rovinu, byl to zážitek pro oba. Každý z jiného úhlu pohledu. To, že jsme chodili po lese, skákali po kamenech, lezli po kládách, procházeli kalužemi, hráli v lese hokej s klackem a šiškami, blbli v rybníku, spali pod širákem….

To vše považuji za zcela normální prožitky. Tím hlavním prožitkem pro mě byla neustálá, dá se říci nutná stoprocentní přítomnost. Přítomnost k vnukovi. Těch otázek. Řekl bych stovky za den. 

Dědo co je tohle a proč, pojď si hrát, pojď se mnou běhat, pojď se mnou do vody, skákej se mnou a kdy už půjdeme…I při spaní jsem spal tak na půl oka. Je to jiné spaní. Neklidné spaní. Odpovědné spaní. Jo, není to spaní jako s paní. 

Řeknu na rovinu, že jsem si vyšetřil tak pár minut na to, abych si přečetl emailovou schránku. Nic víc. A vlastně proč taky. Přece to nejcennější co můžeme jeden druhému dát, je náš čas, naše pozornost.Takže volba je jasná. Večer usínám společně s vnukem. Mám toho za celý dny dost.

Proto doporučuji. Doporučuji otcům i dědům. Zapomeňte na zážitkové agentury, na jízdu se sporťákem, traktorem, tankem, let balonem… je toho přehršel. Tohle vám agentura nenabídne. Vezměte svoje ratolesti a jeďte. Je jedno kam. Hlavně sami a hlavně do přírody. Čím mladší, tím je zážitek zaručenější. 

Pak rychle pochopíme která práce na světě je ta nejtěžší.
https://www.youtube.com/watch?v=MBq64vCss30 

Z obyčejného výletu sepsal: Chalupský Pavel

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Chalupský | pondělí 17.8.2020 8:08 | karma článku: 19,56 | přečteno: 387x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,61