To je ale krásná představa.

Člověk by měl umět žít svými představami, sny, vizemi. Vždyť jsou kořením, krásou, živou vodou života. Někomu se představy splní, někomu ne. Je to proto, že představa nebyla v jeho souladu. Takový je život. A co představa…  

že politici vyhlásí válku a světe div se, nikdo do ní NEPUJDE.

Taky se Vám líbí tahle představa? Jeee Vy jste ale blázen a snílek. Jeee, Vy žijete asi na jiné planetě. Jeee, Vy jste ale naivka. Možná ano, možná NE. 

Říkejte, že jsem blázen a snílek, ale rád budu dál tím bláznem a snílkem.  

Představy jsou kořením, krásou a živou vodou života, jak shora uvedeno jest. Proto je třeba si to představovat.

Na co totiž soustředíme svoji mysl, tomu předáváme svoji energii a tím svoji představu zesilujeme. Vždy je zapotřebí soustředit svoji mysl na něco pozitivního. Negativního je  mezi námi víc než je zdrávo. Ale i to negativum je zde zapotřebí. Jen se vždy musí najít někdo, kdo ho vyváží pozitivem.

Vždy a pořád zdůrazňuji potřebu rovnováhy.  

Ale zpět k rukování, či spíše ne rukování do války. Položme si otázku. Nebylo za celou existenci lidstva válek již dost? Je sympomem naší doby to, že největší zisky mají farmaceutické a zbrojařské firmy? Něco to vypovídá o stavu naší lidské společnosti. Historie lidstva je protknuta válkami. Jistě, ale teď máme 21. století. Nejsme před našim letopočtem, ani v 5. či 15. století. 

Zkusme probudit své vědomí. Je našim vědomím, je našim smyslem života válčit, nebo žít. Ano, je třeba změny kolektivního vědomí lidstva. Kdykoliv a kdekoliv se zblázní jakýkoliv politik, či diktátor, nenechme si namluvit potřebu jít do války a zabíjet druhé lidi. 

Lidé to pochopí, pokud v sobě probudí lidskost, touhu žít a ne touhu zabíjet. Nepotřebujeme nové Hitlery, potřebujeme nové Mahátma Gándhí, který mimo jiné řekl. Člověk je ve své podstatě mírumilovný, ne násilnický. 

Vzpomeňme na epizodu z české filmové pohádky Šíleně smutná princezna, kde závěrem bylo rozhodnuto. Chcete válku, chcete bojovat, tak můžete. A dva generálové, kteří chtěli pořád válčit, nastoupili proti sobě v aréně plné bláta. A lidé se jim smáli a smáli a smáli a…

Krásná představa, krásná vize, krásný sen. Snime.

Z myšlenek, představ a života sepsal: Chalupský Pavel

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Chalupský | pátek 22.12.2023 7:27 | karma článku: 5,86 | přečteno: 76x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,61