Tak prrrrrr s tím PR.

Nejen my Češi jim to všechno baštíme. Jakmile začal člověk s člověkem směňovat své zboží, musel jej nějakým způsobem prezentovat, aby případného kupce zaujal. To byl prvopočátek reklamy.

Naše tržní hospodářství, naše civilizace, která je přímo posedlá obchodováním či směnou čehokoliv za cokoliv, vynesla reklamu, či marketink nejen do nebes, ale i do univerzitních lavic. Celé týmy psychologů, psychiatrů, sociologů, PR managerů a určitě mnohých dalších, se specializují na to, jak ne nabídnout, ale přímo vnutit určitý výrobek nám, zákazníkům. Zkrátka zkratka PR. Už to mají nejen obchodníci, výrobci, ale i politici, manažeři, sportovci, pan kardinál, biskupové....Ty ještě nemáš svého PR specialistu? Kde žiješ!

 

Ještě že nemám televizi. Bál bych se ji zapnout. Stačí ale pustit pc a už se na webových stránkách nemůžu zorientovat kvůli reklamám, které na mě vyskakují ze všech stran. Vizuálně i audio. Stačí jen kurzorem přejet přes určité okénko a už to jede. Úplně jsem se lekl. Ještě že jsem upozorněn, že webové stránky používají k cílení reklam soubory Kuki. KUK. To mě hluboce uklidnilo. Ještě by mi cílili reklamu na dámské spodní prádlo, intimní hygienu atd. Takhle mi pořád posílají reklamu na knihkupectví, ubytování, výlety....

 

Když zaklapnu pc a sednu do auta, vlaku, autobusu, nebo jen tak si jdu po městě, všude ze všech stran na mě dělá KUK reklama. Vnucuje se do mého zorného pole. Chci se podívat do parku a stromy zakrývá reklama. Chci si sednout na lavičku, reklama. Jdu po chodníku, reklama i zde. Vycházím z obchodu a málem zakopnu o stojací reklamu. Podívám se na secesní výzdobu domů, reklama přes půl domu. I na střechách a plotech. K tomu všemu vylepovací reklamní plochy, reklamy na autech, tramvajích, autobusech, trolejbusech, metru, vlacích. I na na našich širých rodných lánech stojí podivné ocelové sloupy s obřími reklamami a navíc krásně osvícené. Krásné divadlo pro zajíce a srnky. Třeba se dozví jaké granule mají baštit.

 

Je to "krásný pohled" na tu naši zemičku, na širé rodné lány osázené reklamou. Proč to tak je? Jak dlouho jim to budeme baštit? Proč radní a zastupitelé měst tohle vše dovolí?

Jednoduché. Mimo jiné tím mají zajištěný prostor a patřičný finanční bonus na své politické kejkle při volbách. Mám s tím zkušenost.

 

Tečka, konec.

Z myšlenek, postřehů a zkušeností sepsal: Chalupský Pavel

Autor: Pavel Chalupský | čtvrtek 23.2.2017 5:51 | karma článku: 14,67 | přečteno: 303x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,60