Nezabiješ!

Tak jsem se kdesi dočetl, že na Matce Zemi je cca. 2.2 miliardy křesťanů, což činí třetinu lidské populace. Každý třetí člověk, lidská bytost je křesťanského vyznání. Napadla mě myšlenka ...  

...týkající se Desatera Božích přikázání. Šesté přikázání zní:

 

NEZABIJEŠ.

 

Myslím, že je pochopitelné pro každého z nás, i když se tím ani samotní křesťané dosud neztotožnili. Už jenom křižácké války ve jménu Boha, jediného Boha, správné víry. Celá historie křesťanství je plná válek a zabíjení, tudíž porušení přikázání.

 

Já se ale chci zamyslet ještě nad něčím jiným. Úplně jiným. Co měl, vlastně Bůh na mysli, když dal lidem tohle přikázání? Řekl přece jasně NEZABIJEŠ. Tedy nezabiješ nejen člověka, lidskou bytost, ale jakoukoliv bytost, zvíře, pokud nebudeš v ohrožení svého života.

 

Podle mého vnitřního názoru řekl Bůh jasně všem křesťanům, že i všechny bytosti, nejen lidské, jsou hodny života a nemáme právo jim brát život. NEZABIJEŠ.

 

Potom by ale 2.2 miliardy lidí na Matce Zemi byli vegetariáni. Každý třetí člověk, i když nezabije, by nejedl maso zvířat, neboť tím zabíjení podporuje.

NEZABIJEŠ.

 

Kniha Genezis kapitola 29 http://www.biblenet.cz/b/gen/1:Bůh také řekl: „Hle, dal jsem vám na celé Zemi každou bylinu nesoucí semena i každý strom, na němž rostou plody se semeny. To budete mít za pokrm

 

Jsem laik, jen mi přišla tahle myšlenka. Nejsem z pohledu křesťanské církve věřící, ale nikde jsem se nedočetl, že má člověk chovat zvířata za účelem jejich zabíjení a jezení.

 

NEZABIJEŠ.

 

Co vy na to, vážený pane kardinále?

Z myšlenek sepsal: Chalupský Pavel

Autor: Pavel Chalupský | úterý 21.2.2017 6:46 | karma článku: 9,85 | přečteno: 392x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,61