Mít sny a vize

  Už v dětství jsme měli všichni své sny a vize. U mě to začínalo popelářským autem, astronautem, Rychlými šípy, Vinnetůem... Známe to. Popelářem ani astronautem jsem se nestal. 

Tak snim o Rychlých šípech a Vinnetuovi. Jsou mi lidsky blízcí.

 

Mít sny a vize je hezké, ale to nestačí. Jsou sice našim myšlenkovým palivem, ale je nutno palivo někam nalít a spustit stroj. Každý stroj bez paliva, energie stojí. Je nutné neustále stroj palivem (sny, vizemi) zásobovat.Strojem rozumím naši aktivitu směrem k splnění snů a vizí. Uvedu příklad.

 

V 16 letech jsem si vysnil, že postavím dům. Společně s kamarády, kteří měli stejný sen a vizi, jsme je sdíleli. Nejdříve jen v našich představách, pak jsme přistoupili k praktickým krokům, že jsme si vyhlíželi domy jak ve skutečnosti, tak v časopisech. Ve škole při hodinách jsme si malovali plánky. Kolik mně jich bylo zabaveno. Přesto jsem plánoval a kreslil dál.

 

Nikdo z nás přitom neměl o stavění domu ani ponětí. A to je právě na snech a vizích to úžasné. Nepřemýšlíte co a jak, prostě jdete. Krmte je víc než sami sebe. Protože jsme své sny tak mohutně myšlenkově živili, všichni jsme si domy postavili. Já mám dokonce už čtvrtý. A mám takové tušení, sen i vizi, že není posledním.

 

Život to tak prostě zařídil. Přitom to začalo velice nenápadně v 16 letech. Proto nikdy svým dětem nevymlouvejme jejich sny a vize. Naopak. Povzbuzujme je a dodávejme jim podporu. Sdílejme jejich sny a vize. Jen u nich nezůstat, ale něco pro ně udělat. Jít jim naproti. Pak je velká pravděpodobnost, že je naplní..

 

Z myšlenek a života sepsal: Chalupský Pavel

 

 

 

 

 

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Pavel Chalupský | úterý 28.3.2017 6:58 | karma článku: 8,89 | přečteno: 98x
  • Další články autora

Pavel Chalupský

Jsou lidé, jsou věty...

18.3.2024 v 7:24 | Karma: 8,88

Pavel Chalupský

Nestěžujme si.

14.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,65

Pavel Chalupský

I tohle je radost.

12.3.2024 v 7:20 | Karma: 8,97

Pavel Chalupský

Ach, ta naše očekávání.

11.3.2024 v 7:14 | Karma: 7,61